Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρέχει ζημίες… στο Αμέρικα

«Και τι να κάνεις, φίλτατε;», ενδεχομένως να αναρωτηθεί ο αθώος περιπατητής… ατενίζοντας το «ταμπλό». Η απάντηση είναι μία και μόνον μία: Τραβήξου από τη βροχή και βρες ένα καταφύγιο, μέχρι να περάσει η μπόρα...

Βρέχει ζημίες… στο Αμέρικα
Το «ωραίο» της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και σήμερα να έβγαιναν οι Πόλσον και Μπερνάνκε, από το «μετερίζι» της αμερικανικής κυβέρνησης ο ένας και της εκεί κεντρικής τράπεζας ο άλλος, και να έλεγαν:

«Παιδιά, τέρμα τα βάσανα»

«Θα πάρουμε πάνω μας όλα τα σκάρτα δάνεια»

«Θα δώσουμε τζάμπα ρευστότητα στο σύστημα»

«Και από ένα σπίτι δώρο σε όσους τα έχασαν»,

το κλίμα και η ψυχολογία είναι τόσο αρνητικά, που οι αγορές θα το εκλάμβαναν ως κίνηση αδυναμίας…

Πόσο μάλλον που ακόμη η FED αλλά και το υπουργείο Οικονομικών διερευνούν, αναζητούν και ελπίζουν για λύσεις.

Ακόμη οι άνθρωποι δεν ξέρουν. Απλά και όμορφα. Δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την παρούσα κρίση και βεβαίως δεν μπορούν να αποκαταστήσουν το κύρος και την εμπιστοσύνη των αγορών προς το «παμφάγο» σύστημα.

Το απότοκο της subprime είναι και θα παραμείνει μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη.

Εδώ, το άτακτο παιδί της χθεσινής συνεδρίασης, η WACHOVIA, που δεν ήταν καν προγραμματισμένο να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της χθες, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία α΄ τριμήνου με ζημίες 350 εκατ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 715 εκατ. δολ.

Και μου λέτε ότι οι αγορές προεξοφλούν τα πάντα…

Όταν δεν ξέρουν ή δεν μπορούν καν να προβλέψουν, τίποτε δεν προεξοφλούν.
Εδώ δεν ήξεραν ούτε ότι επρόκειτο χθες να ανακοινώσει αποτελέσματα Q1 η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ… Τι να προεξοφλήσουν;

Την Παρασκευή φάγαμε μία «φάπα» από την General Electric, χθες ήταν η WACHOVIA (αν και το αμερικανικό «μαγαζί» τελικά, αντί να καταρρεύσει, σχοινοβάτησε), στο υπόλοιπο της εβδομάδας τι θα έχουμε; Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα, σε στιλ Citigroup κ.λπ.

Πάλι καλά που στη χθεσινή συνεδρίαση του NYSE «ακούστηκε» και αυτό το deal με την Blockbuster που θέλει να αγοράσει την (υπό κατάρρευση) Circuit City Stores Inc., η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο 30% - 36%…

Ο από μηχανής Θεός…

«Και τι να κάνεις, φίλτατε;», ενδεχομένως να αναρωτηθεί ο αθώος περιπατητής…

Η απάντηση είναι μία και μόνον μία: Τραβήξου από τη βροχή και βρες ένα καταφύγιο, μέχρι να περάσει η μπόρα.

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v