Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας

Οι αγορές λειτουργούν ως μηχανισμοί προεξόφλησης. Όταν όμως έρχεται η ώρα του «λογαριασμού» δεν μπορούν να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα… Τι είπαμε ότι γίνεται στο Ελλάντα, όταν «συναχώνεται» το «Αμέρικα»;

Αγορές: Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα και καλή σας εβδομάδα.

Οι αγορές λειτουργούν ως μηχανισμοί προεξόφλησης. Όταν όμως έρχεται η ώρα του «λογαριασμού» δεν μπορούν να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα...

Όπως ιδιαίτερα εύστοχα αναφέρει στο σχόλιό του ο αναλυτής κ. Μ. Χατζηδάκης, από τις 14 έως τις 22 Απριλίου τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά και ασφαλιστικά «μαγαζιά» J.P. Morgan Chase, Merrill Lynch, Citigroup, Washington Mutual και Bank of America, αλλά και ορισμένα από τα «βαρύτερα» ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου, όπως η Intel, η IBM και η Google ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Καθορίζουν, με άλλα λόγια, την πορεία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και κατά προέκταση δίνουν το στίγμα των εξελίξεων και στις υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές.

Την Παρασκευή το βράδυ, γύρω στις 11 ώρα Ελλάδας, ο «DJI» έκλεισε στις 12.325 καταγράφοντας απώλειες 256,56 μονάδων ή -2,04%, ως αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο εξέλαβε η εκεί αγορά τα αντίστοιχα αποτελέσματα της General Electric Co.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας, τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε $4,36 δισ. ή 44 σεντς ανά μετοχή έναντι $4,57 δισ. ή 48 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επίσης, η G.E. μείωσε τις προβλέψεις της για το τρέχον έτος από 2,30 δολ. ανά μετοχή σε 2,20 δολ. ανά μετοχή, ενώ είχε ήδη προηγηθεί μείωση της αρχικής πρόβλεψής της των 2,42 δολ. ανά μετοχή για το 2008.

Χαμηλότερα κέρδη α΄ τριμήνου και μικρότερες προβλέψεις εσόδων έτους, κυρίως ως απόρροια (σε ποσοστό 80%) των επιδόσεών της στα χρηματοοικονομικά και μόνον κατά 20% ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής και εμπορικής δραστηριότητάς της, όπως επισήμαναν κορυφαίοι αναλυτές κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού conference call που ακολουθεί τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Δηλαδή για μία ακόμη φορά ο «φταίχτης» ήταν τα χρηματοοικονομικά και η «πιστωτική κρίση» και όχι η κύρια δραστηριότητα της εταιρίας.

Μπορείτε να αντιληφθείτε, λοιπόν, τι έχει να γίνει αυτήν την εβδομάδα, που κατά μείζονα λόγο ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους οι παραπάνω αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί... του NYSE.

Έχουν όλα «προεξοφληθεί» από τις αγορές ή θα έχουμε τις εκπλήξεις της «αρκούδας»;

Τι είπαμε ότι γίνεται ακριβώς στο Ελλάντα, όταν «συναχώνεται» το «Αμέρικα»;;;

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v