Αμφίρροπη η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τη συμπεριφορά της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, ενω η άνοδος των ξένων χρηματιστηριών αποτελεί ”καλό οιωνό”. Πάντως, μία ”επίσκεψη” στη περιοχή των 2280 μονάδων, εντός της εβδομάδος δεν μπορεί να αποκλεισθεί, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές.

Αμφίρροπη η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ
Τις δυνάμεις της θα κληθεί να δοκιμάσει σήμερα η Σοφοκλέους, αφού η άνοδος της Παρασκευής δεν φαίνεται να έχει ”πείσει” πληθώρα αναλυτών για τις βραχυπρόθεσμες δυνατότητες της αγοράς.

Ουσιαστικά, το μόνο θετικό που προέκυψε από τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το 2001, τα οποία με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ήταν η διανομή υψηλού αναλογικά μερίσματος εκ μέρους ορισμένων εταιριών.

Με άξονα τις εταιρίες αυτές, που κατα κανόνα ανήκουν στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, θα διαπιστωθεί κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης, εάν η Σοφοκλέους έχει πράγματι αντοχές στη περιοχή των 2300-2350 μονάδων κι εάν οι ξένοι θεσμικοί που ρευστοποίησαν με ένταση την Πέμπτη θα κάνουν πάλι αισθητή την παρουσία τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εξωχρηματιστηριακές εξελίξεις, καθώς όλα δείχνουν οτι η ένταση στο πολιτικοοικονομικό σκηνικό δεν έχει κοπάσει.

θετικα, είναι τα μηνύματα από τις ξένες αγορές, καθώς την άνοδο στη Wall Street την Παρασκευή, διαδέχθηκε το πρωϊνό ”ράλι” στην αγορά του Τόκιο, με τον Nikkei να εκτοξεύεται στο +5,9%.

Θυμίζουμε οτι επίσκεψη στην Ιαπωνία πραγματοποιεί ελληνική αποστολή με επικεφαλής την κ. Σημίτη, παρότι τα δύο γεγονότα μάλλον δεν... σχετίζονται μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά την τεχνική ανάλυση θα πρέπει να καταγραφεί η άποψη πολλών αναλυτών οτι το σημείο ισορροπίας της αγοράς, στο οποίο ενδεχεται να καταγραφεί η αναστροφή της έως τώρα πτωτικής τάσης, βρίσκεται πιθανώς στη περιοχή των 2280 μονάδων.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v