Τα ευρύματα της Γιάφκας της Γλυφάδας!

Ποια μυστηριώδη σχέση μπορεί να ενώνει τη φούσκα της Γλυφάδας με το επόμενο… 1999; Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος που ”δένει” την παρατράπεζα των Νοτίων Προαστίων με το νέο επερχόμενο χρηματιστηριακό έγκλημα;

Τα ευρύματα της Γιάφκας της Γλυφάδας!
Ποια μυστηριώδη σχέση μπορεί να ενώνει την φούσκα της Γλυφάδας με το επόμενο… 1999; Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος που ”δένει” την παρατράπεζα των Νοτίων Προαστίων με το νέο επερχόμενο χρηματιστηριακό έγκλημα;

Η φούσκα της Γλυφάδας έσκασε και άφησε πίσω της έναν κρότο 50 δισεκατομμυρίων δραχμών. Λυπούμαστε, αλλά δεν μας περισσεύουν δάκρυα για τους ”αδικοχαμένους” επενδυτές. Όποιος πίστεψε ότι θα εξασφάλιζε ”εγγυημένη απόδοση” της τάξης του 10% σε μία περίοδο χρηματιστηριακής καταστροφής, ήταν τουλάχιστον αφελής…

Το περίεργο σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι υπήρξαν και πάλι κορόιδα που εμπιστεύτηκαν τυφλά τα χρήματά τους σε κάποιους μυστήριους κυρίους, οι οποίοι τους εγγυήθηκαν λαγούς με πετραχήλια. Δίχως να είναι η πρώτη φορά που συνέβη μία ανάλογη απάτη, αυτή επαναλήφθηκε με τον ίδιο και απαράμιλλο τρόπο που είχαν γίνει και οι προηγούμενες. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά η απάτη αυτή ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με όλες τις άλλες.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα κορόιδα σ’ αυτόν τον κόσμο περισσεύουν. Ή ότι το έλλειμμα παιδείας που μας χαρακτηρίζει είναι μεγαλύτερο απ’ όσο φανταζόμασταν.

Μήπως οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν διαβάσει ποτέ στην ζωή τους εφημερίδες και περιοδικά; Κάπου θα είχαν διαβάσει (δεν μπορεί) για τις αλβανικές πυραμίδες. Εδώ μας κουβαλήθηκε ολόκληρη Αλβανία, εξαιτίας των πυραμίδων του Μπερίσα.

Ποιος ανόητος ”επενδυτής” θα μπορούσε να πιστέψει ποτέ ότι θα υπήρχε ένας νόμιμος οργανισμός που θα του εξασφάλιζε απόδοση της τάξης του 10% τον χρόνο; Μόνο οι τοκογλύφοι το έκαναν αυτό στο παρελθόν και μάλιστα σε περιόδους που τα επιτόκια ήταν σαφώς υψηλότερα.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν θα χύσουμε ούτε ένα δάκρυ για τους ”επενδυτές”, θα πρέπει να σημειώσουμε και το ακόλουθο: Αφού κατόρθωσε να στηθεί μία φούσκα σαν αυτή της Γλυφάδας, τότε διατηρούμε ακέραιες τις ελπίδες μας να δούμε εν ζωή ένα νέο 1999. Ποιες ακέραιες ελπίδες; Για βεβαιότητα θα πρέπει να μιλάμε!

Όπως έχει πει και ο επίτιμος, σε λίγο καιρό δεν θα το θυμάται κανείς! Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Αυτοί είμαστε, αυτή η αγορά μας αξίζει. Όχι μία, όχι δύο, αλλά είκοσι δύο Γλυφάδες αντέχει η καμπούρα μας.

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή του σημειώματός μας.

Υπάρχει συνδετικός κρίκος της φούσκας της Γλυφάδας με το νέο … 1999, όποτε κι αν αυτό έρθει. Συνδετικός κρίκος που δεν είναι άλλος από την ατελείωτη έκφραση της βλακεία μας! Να την χαιρόμαστε!

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v