Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να το κλείσετε το μαγαζί, κύριοι

Είναι κλειστό το μαγαζί σήμερα; Διότι αν δεν είναι, τότε πρέπει να κλείσει. Να κλείσει έως ότου αποκατασταθεί το έλλειμμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει τη χώρα μας.

Να το κλείσετε το μαγαζί, κύριοι
Φίλτατοι, πολύ καλημέρα σας.

Με τα λιμάνια να υπολειτουργούν και τα εμπορεύματα να σχηματίζουν ”βουνά”, τη χώρα να απειλείται με ”μπλακ άουτ” εξαιτίας της απεργίας στη ΔΕΗ, το τραπεζικό σύστημα να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και τον επιχειρηματικό κόσμο να αλαλάζει στους δρόμους ότι δεν μπορεί να εξαργυρώσει μία επιταγή, ευτυχώς που το Χρηματιστήριο είναι κλειστό.

Διότι ουαί και αλίμονο εάν ήταν ανοικτό.

Τώρα, εάν θα γίνει συνεδρίαση σήμερα ή αύριο, δεν γνωρίζω να σας το πω. Όπως επίσης δεν γνωρίζω να σας πω τι σημαίνει από νομικής πλευράς η παρέλευση του τριημέρου για την εκκαθάριση των συναλλαγών και σε τι χάος θα οδηγήσει την αγορά η υπόθεση αυτή, ενώ δεν γνωρίζω και πώς είναι δυνατόν να αγοράσουν μετοχές άνθρωποι που δεν μπορούν να εξαργυρώσουν μία επιταγή.

Όλα αυτά παραμένουν άγνωστα και ζητούμενα.

Αυτό όμως που είναι γνωστό -για την ακρίβεια είναι βαθύτατα εμπεδωμένο- είναι ότι ουδείς σώφρων άνθρωπος θα έκανε επενδύσεις σε ένα οικονομικό σύστημα που τελεί υπό κατάρρευση.

Διότι, εάν δεν είναι κατάρρευση αυτό που όλοι βιώνουμε, τότε τι είναι;

Σύμφωνοι. Η κυβέρνηση Καραμανλή καλά κάνει και επιδιώκει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο όπως μας διαβεβαιώνει τελεί και αυτό υπό κατάρρευση (αλήθεια, γιατί δεν το αφήνει όπως είναι; Θα μπορούσε να το συνδυάσει με όλα τα άλλα που είναι υπό κατάρρευση… κάτι σαν σετάκι).

Καλά κάνει και έχει όλα τα εθνικά θέματα ανοικτά, μήπως και βρεθεί μία λύση στο Κυπριακό και στο Σκοπιανό (τι θέμα και αυτό…).

Καλά κάνει εν τέλει και τα βάζει με τα συνδικάτα.

Θα μπορούσε όμως να μας το πει από πριν για να μετακομίσουμε. Να αλλάξουμε χώρα. Να μετοικήσουμε κάπου όπου τα πράγματα λειτουργούν.

Σε μία χώρα με θεσμούς και κυρίως με προσωπικό ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας. Σε μία σοβαρή χώρα. Διότι, κακά τα ψέματα, στη δική μας μάλλον υπάρχει έλλειμμα σοβαρότητας.

Ν.Γ. Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v