Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τοποθετήσεις με άποψη και κόντρα στο ρεύμα

Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι για το ”μαγαζί” η περίοδος των εκπτώσεων δεν είναι οροθετημένη. Δεν μπορείς, δηλαδή, να πεις: ”Οι εκπτώσεις τελειώνουν στο τέλος του μηνός. Να κάνουμε τώρα τα ψώνια μας και από εκεί και μετά θα δούμε τι θα γίνει”. Διότι ουκ έστιν αριθμός χαρτιών… Σε αντίθεση με τα λεφτά που κάποτε… τελειώνουν.

Τοποθετήσεις με άποψη και κόντρα στο ρεύμα
Πολύ καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι.

Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι για το ”μαγαζί” η περίοδος των εκπτώσεων δεν είναι οροθετημένη.

Δεν μπορείς, δηλαδή, να πεις: ”Οι εκπτώσεις τελειώνουν στο τέλος του μηνός.

Να κάνουμε τώρα τα ψώνια μας και από εκεί και μετά θα δούμε τι θα γίνει”.

Διότι ουκ έστιν αριθμός χαρτιών… Σε αντίθεση με τα λεφτά που κάποτε… τελειώνουν.



Φίλτατοι, το παίδεψα το πράγμα και κατέληξα ότι το κύριο πρόβλημα αφορά σε ζητήματα ψυχολογίας, ή μάλλον ”φόρμας”. Σας βρίσκω πεσμένους. Πολύ πεσμένους.

Αντίθετα, φίλος τις, ο οποίος εξαργύρωσε χθες τα επί τριετία κέρδη του σε Hellas Can και επανατοποθετήθηκε στη Μηχανική, ήταν ιδιαίτερα ευτυχής. Μολονότι πούλησε επί της ουσίας στα επίπεδα της δημόσιας προσφοράς…

Επι τρία συναπτά έτη αντιμετώπιζε τη χλεύη διαφόρων, αναφορικά με τις επενδυτικές επιλογές του, αλλά χθες δικαιώθηκε, γράφοντας κέρδη της τάξης του 300%. Συμπαθή, ε;

Βέβαια ο άνθρωπος είχε ορίζοντα. Είχε επιλέξει να αγνοήσει τους επικριτές του και πήγαινε κόντρα στο ρεύμα, βασιζόμενος στα δικά του κριτήρια.

Δεν ακολουθούσε την ”αγέλη”.

Αντίστοιχα, χθες του έλεγαν για τα κύματα χαρτιών που ”απελευθερώνουν” οι εκ Δυσμών τραπεζικοί φίλοι μας στη νέα επιλογή του και τους αγνοούσε. Κατά τρόπο επιδεικτικό. Είχε άποψη.

Και τούτο θα έπρεπε να διαθέτει οιοσδήποτε επιλέγει να ασχοληθεί με το ευγενές αυτό ”σπορ”. Άποψη, που στην περίπτωση της νέας του τοποθέτησης εδράζεται σε στοιχεία και προοπτική.

Υπάρχουν, από την άλλη πλευρά, ορισμένοι που υποστηρίζουν –με άποψη- ότι είμαστε μόνον στα μισά του δρόμου. Ότι το μαγαζί έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Για τον λόγο αυτόν τρέχουν και δανείζονται χαρτιά, τα οποία χώνουν αφειδώς και ούτω καθεξής. Άποψη είναι και αυτή.

Όπως άποψη είναι ότι τα χθεσινά αποτελέσματα της Eurobank ήταν μια χαρά και ότι τα αυριανά αποτελέσματα της Πειραιώς επίσης μια χαρά θα είναι. Γιατί άραγε μειώθηκε ριζικά χθες ο δανεισμός σε χαρτιά της Εθνικάρας; Γιατί;

Έλα όμως που ορισμένα χαρτιά εξακολουθούν να παρελαύνουν στο ταμπλό. Ιδίως τα ”δανεισμένα”. Φαύλος κύκλος, κύριοι, ο οποίος αφορά πρωτίστως σε όσους ασχολούνται με το βραχυπρόθεσμο της υπόθεσης. Σε όσους ασχολούνται με το ”day 2 day” και ξεχνούν τον ”ορίζοντα”.

Σε όσους ασχολούνται με το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Διότι, φίλτατοι, άνευ δάσους, εν τέλει, δεν δύναται να υπάρξει και οτιδήποτε άλλο. Δεν τίθεται καν θέμα συζητήσεως.

Ν.Γ. Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v