Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεχάστε τα όλα και γυρίστε σελίδα

Είναι Δευτέρα και αυτή είναι η εβδομάδα που όλοι περιμέναμε. Γιατί ακριβώς δεν είμαι βέβαιος, αλλά είναι Δευτέρα (το δέσαμε αυτό) και η αγορά μας περιμένει... Η συνταγή της επιτυχίας είναι πολύ απλή. Συστατικά και τρόποι εκτέλεσης ακολουθούν...

Ξεχάστε τα όλα και γυρίστε σελίδα
Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Με τους αναλυτές να παραμένουν στα ”σχοινιά”, προβλέποντας είτε ”range-trading” μεταξύ 4.150 και 4.500 μονάδων του Δείκτη, είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχουν απλώσει τα χαλάκια της τεχνικής ανάλυσης με κατεύθυνση προς τη Μέκκα και να κάνουν τεμενάδες για να πιάσουμε το 4.700, η στήλη έχει ένα και μόνον πράγμα να σας προτείνει:

Ξεχάστε τις μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ξεχάστε την εκεί κτηματική αγορά (Ποια αγορά; Υπάρχει ακόμη;).

Ξεχάστε τις υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας και τα περί της εκδόσεως ομολόγων και όλα τα συναφή.

Ξεχάστε τα όλα και γυρίστε σελίδα.

Στο κάτω – κάτω, σήμερα είναι Δευτέρα και η εβδομάδα μόλις άρχισε.

(Παρακαλώ πολύ μην αρχίσετε να αναρωτιέστε πώς την έχουν δει τόσο καιρό και ονομάζουν την πρώτη ημέρα της εβδομάδος ”Δευτέρα”, διότι ούτε εσείς αλλά ούτε εγώ θα το αντέξω... δευτεριάτικα...).

Πείστε τον εαυτόν σας ότι το μέλλον είναι ρόδινο (και πιθανότατα θα γίνει).

(Αυτό δεν θυμίζει ολίγον αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία;).

Ξέρετε τώρα, όπως και στα 70’s που την είχαν δει τη δουλειά οι φίλοι μας από τις ΗΠΑ σε στιλ ”positive thinking” και τελικά τους ήρθε η πρώτη πετρελαϊκή κρίση, στις αρχές της δεκαετίας, και συνήλθαν;

Ε, κάπως έτσι πρέπει να τη δούμε και εμείς τώρα, διότι οτιδήποτε αντίθετο θα ήταν ενδεχομένως ολέθριο.

Κάτι τα δακρυγόνα στο κέντρο, κάτι ο εισαγόμενος πληθωρισμός, κάτι αυτή η απίστευτη διάλυση που έχουν τα κόμματα, κάτι και τα χθεσινά αποτελέσματα της πρώτης τριάδας στο ποδόσφαιρο (Καλαμαριά, Πανιώνιος και Τρίπολη, ούτε συνεταιρικό τάμα να είχαν...), μόνος δρόμος που μας απομένει είναι να υιοθετήσουμε τη λεγόμενη ”θετική σκέψη”.

Τώρα πάλι, αν δεν είστε ο αισιόδοξος της παρέας, μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα θεμελιώδη της υπόθεσης και να αντικρίσετε την αγορά με νέο κέφι.

Βάσει κερδών ’08 το Ρ/Ε της αγοράς είναι 12 (φτηνούτσικο το βρίσκω. Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι ενσωματώνει και προσδοκία, τότε το βρίσκω πολύ φθηνό.)

Αν πάλι είστε ο... καραγκαντέμης της παρέας, περιμένετε για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου... Και πάλι όμως οσμίζομαι (για κάποιον περίεργο λόγο) επιτυχία.

Τώρα, βέβαια, για να μη σας κουράζω άλλο, επειδή γνωρίζω ότι είστε όλοι μακροπρόθεσμα τοποθετημένοι και ότι δεν είστε από εκείνους που κάνουν το χαρτοφυλάκιο τσατάλια με την πρώτη ευκαιρία, σας αφήνω να αναλογιστείτε τα υψηλά κέρδη που αυτό ”γράφει” την τελευταία δεκαετία.

Το χαμόγελο θα έρθει μόνον του στα χείλη σας.

Ταύτα και μένω.

Καλή εβδομάδα και πάλι.

Ν.Γ. Δρόσος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v