Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένας μικρός… σεισμός

Οι αποφάσεις του κ. Bernanke δίνουν αυτό που μπορούν στις αγορές. Και οι αμφισβητούντες, όπως ο κ. Greenspan, που λένε ότι τα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν την κρίση, είναι επίσης λογικές. Τα χρηματιστήρια έχουν την ανάγκη ενός ”ελεγχόμενου” σεισμού.

Ένας μικρός… σεισμός
Καλημέρα σας

Οι αποφάσεις του Bernanke δίνουν αυτό που μπορούν στις αγορές. Το περισσότερο δυνατόν.

Αλλά και οι αμφισβητούντες, όπως ο Greenspan, που λένε ότι τα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν την κρίση, εφόσον αυτή αποδειχθεί μεγάλη για την οικονομία των ΗΠΑ, είναι επίσης λογικές.

Τι έχουν ανάγκη τώρα τα χρηματιστήρια πέραν της σταθεροποίησης;

Σύμφωνα με την άποψη έγκυρων αναλυτών, τα χρηματιστήρια έχουν την ανάγκη ενός ”ελεγχόμενου” σεισμού.

Όπως ακριβώς στην περίπτωση των πραγματικών σεισμικών δονήσεων, όπου οι επιστήμονες προτιμούν πολλούς μικρούς σεισμούς προκειμένου να απελευθερωθεί ενέργεια, ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε έναν μεγάλο καταστροφικό σεισμό.

Τίποτα δεν θα χάσουν οι σοβαροί επενδυτές, αν χάσουν ”ελεγχόμενα” οι τιμές των μετοχών 10% από σήμερα και για ένα διάστημα μέχρι να αποσαφηνιστούν τα πράγματα.

Αντίθετα, θα χάσουν πολλά όλοι, αν συνεχίσουμε εντέχνως να τονώνουμε τις μετοχές και μας έρθει ξαφνικά μια μεγάλη σεισμική δόνηση.

Στην περίπτωση αυτή οι καταστροφές και βέβαια θα αποκατασταθούν, αλλά ο χρόνος αποκατάστασης που θα απαιτηθεί θα είναι μεγάλος.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v