Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μήνες των ”σκελετών”

Οι δύο μήνες που ακολουθούν μέχρι να βγει το τρίμηνο είναι οι μήνες των ”σκελετών”. Θα βγουν από τις ντουλάπες και θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τις αγορές. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν συμφέρον να γίνει αυτό. Προσοχή, λοιπόν, και συγκρατημένα τα ανοίγματα.

Οι μήνες των ”σκελετών”
Καλημέρα σας

Οι δύο μήνες που ακολουθούν μέχρι να βγει το τρίμηνο είναι οι μήνες των ”σκελετών”.

Πραγματικό θρίλερ.

Θα βγαίνουν από τις ντουλάπες των χρηματοοικονομικών οίκων αλλά και άλλων εταιριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ο ένας μετά τον άλλον.

Θα αποτελέσει έκπληξη το να μη συμβεί αυτό, όπως επίσης θα αποτελέσει έκπληξη το να αντιδράσει ψύχραιμα και χωρίς πανικό η αγορά.

Υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό ή πρόκειται για τα τριμηνιαία αποτελέσματα που ούτως ή άλλως θα ανακοινωθούν και κανένας δεν μπορεί να αποτρέψει τις ανακοινώσεις;

Πράγματι, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οι ”σκελετοί” θα βγουν απειλητικοί. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν συμφέρον να γίνει αυτό.

Πρόκειται για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο συμφέρον επιχειρήσεων και ατόμων!

Οι επιχειρήσεις θέλουν να κάνουν όσο γίνεται περισσότερες διαγραφές (απομειώσεις) στην αρχή της χρονιάς, ώστε να έχουν αργότερα τα περιθώρια να παρουσιάσουν έντονα ανοδική πορεία αποτελεσμάτων και αισιόδοξο κλείσιμο χρονιάς.

Τα άτομα είναι οι managers (κυρίως αυτοί που ανέλαβαν τελευταία, μετά την απόλυση εκείνων που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την κρίση) που έχουν κάθε λόγο να δείξουν ότι παρέλαβαν ”καμένη γη” ώστε να μεγιστοποιηθεί η δική τους συνεισφορά στα επερχόμενα κέρδη με το ανάλογο bonus.

Προσοχή, λοιπόν, και συγκρατημένα τα ανοίγματα στα χρηματιστήρια αυτόν τον καιρό.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v