Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να βγει ο μήνας

Όπως στην πολιτική σε συνθήκες σκανδαλολογίας δεν γίνεται πολιτική και αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις οι σοβαροί αναλυτές, έτσι και στο χρηματιστήριο σε συνθήκες ρουλέτας δεν μπορούμε να μιλάμε για επένδυση. Ίσως, μετά και την πολυαναμενόμενη απόφαση της FED στο τέλος του μήνα, να μπορούμε να δούμε καθαρότερα τα πράγματα.

Να βγει ο μήνας
Καλημέρα σας

Όπως στην πολιτική σε συνθήκες σκανδαλολογίας δεν γίνεται πολιτική και αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις οι σοβαροί αναλυτές, έτσι και στο χρηματιστήριο σε συνθήκες ρουλέτας δεν μπορούμε να μιλάμε για επένδυση.

Και κάνουν λάθος εκείνοι που συνιστούν τοποθετήσεις στα χαμηλά, χωρίς να μπορούν σε καμία περίπτωση να διαβεβαιώσουν τους αγοραστές ότι δεν υπάρχουν και άλλα, ακόμα πιο χαμηλά.

Βέβαια, από τύχη ή μαντεψιά, ορισμένοι που παίζουν έτσι θα βγουν κερδισμένοι. Οι πολλοί όμως;

Συνθήκες που να επιτρέπουν σοβαρή κουβέντα για αγορά μετοχών με στόχο την επένδυση (έστω τη βραχυπρόθεσμη) δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

Ίσως, μετά και την πολυαναμενόμενη απόφαση της FED στο τέλος του μήνα, να μπορούμε να δούμε καθαρότερα τα πράγματα.

Μια νέα σημαντική μείωση των επιτοκίων (οικονομικά λάθος ή σωστό δεν έχει σημασία), για παράδειγμα, θα δείξει και θα αποδείξει πολλά πράγματα για το βάθος της κρίσης. Και η αντίδραση των χρηματιστηρίων, όχι την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, αλλά μετά την τρίτη, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σημείωση: Κάποιοι υποστηρίζουν με θέρμη ότι τα χαμηλά της χρονιάς τα είδαμε ή θα τα δούμε μέσα στον Ιανουάριο. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν στην εκτίμησή τους.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v