Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μπαλάκι στους ισχυρούς

Δύσπιστες είναι οι αγορές μετά την πρώτη μείωση επιτοκίων της χρονιάς από τη FED. Όλα δείχνουν ότι απλώς μείωσαν τον ρυθμό πτώσης τους. Οι τράπεζες και γενικά οι ισχυροί οικονομικά στον πλανήτη έχουν τώρα το μπαλάκι για τη συνέχεια. Αντέχουν νέα μεγάλη πτώση; Θα έρθει!

Το μπαλάκι στους ισχυρούς
Καλημέρα σας

Δύσπιστες δείχνουν ότι είναι οι αγορές μετά την πρώτη μείωση επιτοκίων της χρονιάς από τη FED.

Παρά το γεγονός δε ότι κυκλοφόρησαν ήδη reports που αναφέρουν ότι στο τέλος του μηνός, στην κανονική συνεδρίαση της FED, θα έχουμε και νέα μείωση επιτοκίων, οι μετοχές δεν έδειξαν τον ενθουσιασμό που κάποιοι ανέμεναν.

Όλα δείχνουν ότι με όλα όσα πράττει ο κ. Μπερνάνκε, απλώς μείωσαν τον ρυθμό της πτώσης τους.

Οι τράπεζες και γενικά οι ισχυροί οικονομικά στον πλανήτη έχουν τώρα το μπαλάκι για τη συνέχεια. Και αυτό όχι μόνο γιατί έχουν το χρήμα.

Υπάρχουν δύο άλλοι λόγοι.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι σε αυτή τη φάση του κύκλου των χρηματιστηρίων, οι μετοχές βρίσκονται στα δικά τους χέρια και όχι στα χέρια των ιδιωτών μικροεπενδυτών. Όσον αφορά στον δεύτερο λόγο, μας μίλησε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας.

Τι είπε;

Η προσπάθεια των χρηματοοικονομικών ομίλων για αυξημένα κέρδη πολλές φορές γινόταν σε βάρος της λογικής διαχείρισης κινδύνων, γεγονός που οδήγησε σε χαλάρωση των κριτηρίων δανεισμού. Η αναταραχή προκλήθηκε από αυτό καθώς και από την έλλειψη διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Αντέχουν οι ισχυροί νέα μεγάλη πτώση στις τιμές των μετοχών τους;

Θα έρθει!

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v