Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνουν για εξαγορές

Ότι το 2008 θα είναι δύσκολη χρονιά για τα χρηματιστήρια, μας το είπαν οι αναλυτές, το είδαμε και στο ταμπλό. Η αισιοδοξία αναζητείται και πάλι από τα επιτόκια της Fed. Υπάρχει όμως και αισιόδοξη νότα εντός Ελλάδος. Πολλαπλασιάζονται εκείνοι που ψάχνουν για εξαγορές.

Ψάχνουν για εξαγορές
Καλημέρα σας

Ότι το 2008 θα είναι δύσκολη χρονιά για τα χρηματιστήρια, μας το είπαν οι αναλυτές, το είδαμε και στο ταμπλό.

Η αισιοδοξία, λοιπόν, αναζητείται εναγωνίως και πάλι από τα επιτόκια της Fed στις 29 Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος της Fed δεν άφησε σχεδόν κανένα περιθώριο σε όσους πιστεύουν πως τα επιτόκια δεν θα πέσουν και μάλιστα επιθετικά.

Πιθανόν, πάντως, να μην αρκούν τα επιτόκια για να βρει η αγορά τον ανοδικό της ρυθμό.

Υπάρχει, όμως, εντός Ελλάδος και η αισιόδοξη νότα που δεν έχει σχέση με τα μακροοικονομικά.

Πολλαπλασιάζονται εκείνοι που ψάχνουν για εξαγορές. Οι τιμές γίνονται τώρα πιο ελκυστικές αλλά και τα προγράμματα ανάπτυξης αρκετών ομίλων του εξωτερικού ”οφείλουν” να προχωρήσουν.

Και επειδή αρκετοί δεν μπορούν να περιμένουν να βρουν οικόπεδα και να αναπτύξουν με ίδια μέσα δίκτυα καταστημάτων, οι εξαγορές έτοιμων δικτύων είναι μία καλή επιλογή.

Το παράδειγμα της εξαγοράς του Κορασίδη από τη MIG είναι χαρακτηριστικό.

Ο ανταγωνισμός στη λιανική, είτε στα τρόφιμα, είτε σε ένδυση - υπόδηση, είτε στα ηλεκτρικά - ηλεκτρονικά, είναι πολύ πιθανό να δώσει ζωή σε εταιρίες, άρα και σε μετοχές που οι αναλυτές και η πλειονότητα των επενδυτών τις έχει ξεγραμμένες.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v