Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική… ιδιαιτερότητα

Η χρηματιστηριακή αγορά δεν πρόκειται να βρει το ανοδικό βήμα της αν δεν διαμορφωθούν ανάλογες συνθήκες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Χθες ο δείκτης πήγε καλά, οι μετοχές όχι. Εκείνοι που μιλούν για την ”ελληνική ιδιαιτερότητα” μάλλον προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο ακροατήριό τους.

Ελληνική… ιδιαιτερότητα
Καλημέρα σας

Η χρηματιστηριακή αγορά δεν πρόκειται να βρει το ανοδικό βήμα της αν δεν διαμορφωθούν ανάλογες συνθήκες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Χθες ο δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο πήγε αρκετά καλά, οι μετοχές όμως όχι.

Δεν πρόκειται απλώς για μια τάση επιφυλακτικότητας που δείχνουν οι επενδυτές, είτε αυτοί είναι μικροί είτε μεγάλοι.

Πρόκειται για κάτι βαθύτερο, το οποίο έχει να κάνει με τις ανησυχίες όλων που συνοψίζονται στη φράση ”κάτι δεν πάει καλά”.

Δεν είναι απίθανο οι ανησυχίες αυτές να διαψευστούν από τις εξελίξεις, μία από τις οποίες μπορεί κάλλιστα να βασιστεί σε πιθανολογούμενη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, ή κάτι άλλο προς τη θετική κατεύθυνση, εκείνοι που μιλούν για την ”ελληνική ιδιαιτερότητα” και για την ”αυτονόμηση της αγοράς” μάλλον προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο ακροατήριό τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1: Το πολιτικό κλίμα επιβαρύνεται και οι ιδιωτικοποιήσεις επιβάλλεται να ”τρέξουν”.

2: Παρά τις ”διαρροές”, κάθε άλλο παρά εύκολος θα αποδειχτεί ο πλήρης ”έλεγχος” του ΙΑΣΩ.

3: Η κρουαζιέρα είναι ο επόμενος τομέας στον οποίο θα ”επενδύσει” η ΣΕΑΣ, που ελέγχει ικανό ποσοστό μετοχών της ΑΝΕΚ.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v