Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Στα βήματα του ”τσάρου”

Ευχές για καλή χρονιά! Θα πιάσουν και για το χρηματιστήριο; Άγνωστες οι βουλές των αγορών. Στην Ελλάδα, πάντως, πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από… τα βήματα του ”τσάρου” της οικονομίας. Αν το 2008 αποδειχτεί χρονιά αποκρατικοποιήσεων, καλώς. Αν οι αποκρατικοποιήσεις σκοντάψουν, πρόβλημα!

Χ.Α.: Στα βήματα του ”τσάρου”
Καλή μας χρονιά!

Με υγεία, προσωπικές επιτυχίες και κέρδη.

Θα πιάσουν οι ευχές μας και το χρηματιστήριο; Άγνωστες οι βουλές των αγορών.

Στην Ελλάδα, πάντως, πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από… τα βήματα του ”τσάρου” της οικονομίας.

Από τα βήματα του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και των συνεργατών του στον κρίσιμο για την ελληνική οικονομία τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Αποκρατικοποιήσεων, τις οποίες πάνω από όλα έχουν ανάγκη τόσο η οικονομία όσο …και ο προϋπολογισμός προκειμένου να επιβεβαιωθούν.

Το 2008, λοιπόν, περνάμε από την εύκολη και χωρίς μεγάλο κόστος, τα τελευταία χρόνια, πώληση πακέτων μετοχών στην αναζήτηση στρατηγικών εταίρων σε λιμάνια, αεροδρόμια και ΔΕΚΟ.

Όμως, οι στρατηγικές συμμαχίες και οι εταίροι δεν θα έρθουν από δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα.

Τον δικό της ρόλο θα έχει η διεθνής συγκυρία, τον δικό τους ρόλο θα παίξουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων και, τέλος, τον δικό της ρόλο θα διαδραματίσει και η εσωτερική πολιτική κατάσταση.

Αν το 2008 αποδειχτεί χρονιά αποκρατικοποιήσεων, έχει καλώς και για το χρηματιστήριο που θα σπεύσει να τις υποδεχτεί με ανοδική διάθεση, άσχετα από τη γενικότερη πορεία της αγοράς την οποία θα καθορίσουν οι συνθήκες στις μεγάλες ξένες αγορές.

Αν όμως οι αποκρατικοποιήσεις σκοντάψουν, τότε υπάρχει πρόβλημα που θα το δούμε και θα το ζήσουμε και στο χρηματιστηριακό ταμπλό!

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v