Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ”παίζουμε” Ελλάδα

Το σλόγκαν με το οποίο διαφημίζονται οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, ”μένουμε Ελλάδα”, πάει γάντι και στις επενδυτικές επιλογές για το 2008. Σχεδόν όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι ελληνικές μετοχές θα έχουν καλύτερη απόδοση από αυτήν του μέσου όρου της Ευρώπης.

Γιατί ”παίζουμε” Ελλάδα
Καλημέρα και χρόνια σας πολλά

Το σλόγκαν με το οποίο διαφημίζονται οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, ”μένουμε Ελλάδα”, πάει γάντι και στις επενδυτικές επιλογές για το 2008.

Σχεδόν όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι ελληνικές μετοχές θα έχουν καλύτερη απόδοση από αυτήν του μέσου όρου της Ευρώπης.

Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία γι’ αυτήν την εκτίμηση, είτε οι αναλυτές ανήκουν στην πλευρά των αισιόδοξων είτε στην πλευρά των απαισιόδοξων.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

Πρώτον, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι (ακόμα και αν μειωθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις) αρκετά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δεύτερον, η ανυπαρξία subprime δανείων και παρεμφερών ”επικίνδυνων”, όπως αποδείχτηκε, προϊόντων στις ελληνικές τράπεζες.

Τρίτον, μένουν πολλά να γίνουν ακόμα στην Ελλάδα όσον αφορά στα μέτωπα των συγχωνεύσεων, των εξαγορών και των αποκρατικοποιήσεων.

Τέταρτον, οι ρυθμοί κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μεγαλύτεροι των ευρωπαϊκών, αφού στηρίζονται στην ολοένα και αυξανόμενη παρουσία τους στις αναπτυσσόμενες περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πέμπτον, το Ρ/Ε της ελληνικής αγοράς εκτιμάται βελτιούμενο στο 13,7 περίπου για το 2008.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v