Και οι κερδοσκόποι κάποτε … εργάζονται!

Για να ξανάρθει η τρέλα του 1999 -που όλοι άλλωστε επιθυμούμε- και να γευτούμε και πάλι τους καρπούς του γοητευτικού παιγνιδιού των υπεραξιών θα πρέπει νωρίτερα να το έχουμε εγκαταλείψει και να έχουμε επιστρέψει στην παραγωγή. Για να βρούμε τα κεφάλαια που θα …παίξουμε στον επόμενο ανοδικό κύκλο. Όποτε κι αν αυτός έρθει. Σε δύο μήνες, σε δύο χρόνια ή και αργότερα.

Και οι κερδοσκόποι κάποτε … εργάζονται!
Μόλις προχτές ένας παλιός φίλος αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό παραγωγική δράση. Βλέπετε, στην περίοδο της μεγάλης χρηματιστηριακής ευημερίας είχε τολμήσει να δωρίσει στον εαυτό του ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Και το έκανε. Μόνο που αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μία μικρή ανάπαυλα. Ένα διάλειμμα. Τα εύκολα κέρδη του 1999 διασκορπίστηκαν με την ίδια ευκολία που συγκεντρώθηκαν. Κι έτσι, το μόνο που μένει πλέον είναι η παραγωγή πλούτου διά μέσου της εργασίας.

Ε, λοιπόν, πρόκειται για μία υγιής αντίδραση. Γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι το μεγάλο μάθημα της χρυσής περιόδου της ελληνικής κεφαλαιαγοράς έφτασε σε κάποιους (τουλάχιστον) αποδέκτες. Κι έπειτα, είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις να εξαλείφεται σιγά – σιγά η παράνοια που είχε δημιουργήσει η τρέλα εκείνης της εποχής. Όχι γιατί δεν μας άρεσε! Θα είμαστε θλιβεροί ψεύτες αν λέγαμε ότι δεν θέλουμε να ξανάρθει το 1999. Με τις υπερβολές του, τις τρέλες του. Ούτε και πιστεύουμε ότι δεν θα ξανάρθει. Δεν ξέρουμε τον χρόνο, αλλά βαθιά μέσα μας ξέρουμε την αλήθεια. Όποτε κι αν έρθει, εμείς θα το δεχτούμε με ορθάνοιχτες αγκάλες.



Αλλά, για να έρθει και πάλι η τρέλα θα πρέπει προηγουμένως να έχει φύγει. Δεν μπορεί να επιστρέψει ο πατέρας από την εργασία του αν νωρίτερα δεν έχει πάει πράγματι στην δουλειά του. Έτσι και στην περίπτωσή μας.

Για να ξανάρθει η τρέλα και να γευτούμε και πάλι τους καρπούς του γοητευτικού παιγνιδιού των υπεραξιών θα πρέπει νωρίτερα να το έχουμε εγκαταλείψει και να έχουμε επιστρέψει στην παραγωγή. Για να βρούμε τα κεφάλαια που θα …παίξουμε στον επόμενο ανοδικό κύκλο. Όποτε κι αν αυτός έρθει. Σε δύο μήνες, σε δύο χρόνια ή και αργότερα.

Ο κερδοσκόπος δεν ξεχνά την αγορά και την δίψα του για ”εύκολο κέρδος”. Γι αυτό ακριβώς το εύκολο κέρδος είναι διατεθειμένος να παίξει κάποια στιγμή τα πάντα. Αρκεί να έχει στο μεταξύ παράγει αυτό το ”πάντα”…


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v