Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν είναι ώρα για παιχνίδια!

Όταν όλα γκρεμίζονται γύρω σου, δεν μπορείς να αναλώνεσαι σε επικίνδυνους πειραματισμούς. Απαιτείται σταθερότητα αλλά και όραμα, το οποίο όλοι, από όποια θέση ευθύνης κι αν βρίσκονται, πρέπει να προσφέρουν.

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Με τη διεθνή σκηνή -ειδικά γύρω από τη γειτονιά μας- να είναι τόσο έκρυθμη, αλλά και τη χώρα μας να παραμένει σε τόσο δεινή θέση, οικονομικά και κοινωνικά, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι πειραματισμοί, τυχοδιωκτισμοί και ιδεοληψίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει μία στιβαρή πολιτική σε ζητήματα πάταξης της τρομοκρατίας, εγχώριας ή αλλοδαπής, και συνάμα να εμφανίσει, άμεσα, ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να εξέλθει, άμεσα, από τη δίνη εσωστρέφειας στην οποία βρίσκεται, να εκλέξει τον επόμενο επικεφαλής της και να ασκήσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που της απένειμε το εκλογικό σώμα.

Όπως αντίστοιχα και οι λοιπές δυνάμεις του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου», ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, οφείλουν να διαδραματίσουν ρόλο εποικοδομητικό στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, ενισχύοντας την πολιτική σταθερότητα.

Οτιδήποτε λιγότερο, πολύ απλά, δεν αρκεί.

Σε μία εποχή κατά την οποία στη Δύση επικρατεί ένα πρωτοφανές κλίμα ανησυχίας έναντι τυχόν νέων τρομοκρατικών κτυπημάτων, οι σπίθες του πολέμου κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη ολόκληρη τη Μ. Ανατολή και να επεκταθούν προς Βορρά, και στην Αθήνα σημειώνονται νέα τρομοκρατικά κτυπήματα όπως το χθεσινό κατά του ΣΕΒ, το μόνο που δεν έχουμε ανάγκη είναι αμφισβήτηση των παραδοσιακών μας συμμαχιών και παιχνίδια του κάθε είδους.

Άπαντες οφείλουν να έχουν επίγνωση των στιγμών και της δοκιμασίας που υφίσταται η σταθερότητα διεθνώς αλλά και στην πατρίδα μας και να μη θέτουν εν αμφιβόλω τη θέση της Ελλάδας στο δυτικό στερέωμα και στις συμμαχίες που αυτό έχει συνάψει.

Ταυτόχρονα, όλοι οφείλουν να εγερθούν στο ύψος των ειδικών περιστάσεων στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας και να συνειδητοποιήσουν ότι η παρατεταμένη παραμονή της σε κατάσταση ύφεσης  θα έχει βαθιά διαβρωτική επίδραση στην κοινωνία μας.

Όσο καθυστερεί η απελευθέρωση της χώρας μας από τα δεσμά της ύφεσης και όσο συνεχίζεται το κοινωνικό δράμα στο οποίο μας έχει οδηγήσει η ανεργία, τόσο θα παρέχεται έδαφος για την επικράτηση ακραίων δυνάμεων αλλά και θα διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός.

Ουδεμία χώρα μπορεί να αντέξει σε κατάσταση ύφεσης επί τόσα χρόνια.

Ταυτόχρονα, ουδεμία χώρα στη θέση που είναι η δική μας σήμερα μπορεί να έχει την πολυτέλεια είτε να μην καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανόρθωσή της -καθυστερώντας την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων-, είτε να θεωρεί την παροχή αλληλεγγύης ως μία «α λα καρτ» δυνατότητα.

Είναι αδιανόητο να μη βρισκόμαστε, ολόθερμα και με κάθε δυνατό τρόπο, στο πλευρό του πλέον σθεναρού συμμάχου μας στη διάρκεια της μακράς δοκιμασίας μας, της Γαλλίας, όταν και η ίδια δοκιμάζεται κατά τρόπο πρωτόγνωρο.

Εντέλει, ουδείς συνειδητοποιεί ότι όχι μόνον είμαστε δέσμιοι της υπογραφής μας σε Συνθήκες όπως αυτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ότι τίθεται, άμεσα, ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας και εντιμότητας, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις αυτές;

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας και δη οι εκλεγμένοι σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να εγερθούν και να ανταποκριθούν άμεσα και κατά τρόπο ρεαλιστικό στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Επιτέλους, αυτή η χώρα οφείλει, κατά τρόπο νηφάλιο και συγκροτημένο, να αποδείξει ότι όντως μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να αποτελέσει έναν παράγοντα σταθερότητας στη γειτονιά της.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v