Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς ΝΔ: Eτσι ούτε... περίπτερα δεν λειτουργούν!

Όσα διαδραματίστηκαν χθες αναφορικά με τη διαδικασία ανάδειξης του επόμενου αρχηγού της ΝΔ, σε ουδένα περιποιούν τιμή. Αντίθετα, είναι η ώρα για μια «συγγνώμη» προς όσους τιμούν το κόμμα αυτό με την ψήφο τους, αλλά και για την ανάληψη ευθυνών.

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Πέραν του φιάσκου στο οποίο εξελίχθηκε η χθεσινή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ, το μείζον ήταν και παραμένει ότι η χώρα στερείται αντιπολίτευσης.

Αξιωματικής τε και λοιπής...

Οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία της χώρας εμφανίζονται να κυβερνούν δίχως τον κατά το Σύνταγμα έλεγχο και το γεγονός τούτο συνιστά εκτροπή.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να θυμάται, αν μη τι άλλο, κατά την ύστατη αυτή ώρα, ότι το εκλογικό σώμα της χώρας τού ανέθεσε μια συγκεκριμένη αποστολή, αυτήν της άσκησης του έργου της αντιπολίτευσης, και καλείται επιτέλους να την επιτελέσει.

Όσα συνέβησαν στη διάρκεια της χθεσινής απόπειρας ανάδειξης νέου αρχηγού στην ΝΔ σε ουδένα περιποιούν τιμή και ασφαλώς όχι σε ένα κόμμα με την ιστορική πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

Πολύ περισσότερο, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες χιλιάδων ανθρώπων που τίμησαν κατά το παρελθόν και εξακολουθούν να τιμούν με την ψήφο τους τη ΝΔ, προσδοκώντας από αυτήν χρηστή και υπεύθυνη διακυβέρνηση ή αντιπολίτευση, ώστε να εξέλθει ο τόπος από το σημερινό του αδιέξοδο.

Πέραν του «συγγνώμη» που οφείλει η ΝΔ προς όλους αυτούς τους ανθρώπους για όσα διαδραματίστηκαν χθες, πρέπει να εξέλθει από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει και μάλιστα άμεσα, καταδεικνύοντας ότι διαθέτει τις απαντήσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι όσα συνέβησαν χθες οφείλονται σε αστοχίες ή ανικανότητα εκ μέρους των αρμοδίων και ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σενάρια που θέλουν να επικράτησε ανησυχία για την «ψήφο του περαστικού», ακόμη και τότε, η ΝΔ οφείλει να θέσει άμεσα σε τάξη τον οίκο της απομακρύνοντας ό,τι νοσηρό αυτός διαθέτει.

Ο κεντροδεξιός χώρος δικαιούται εκπροσώπησης, η χώρα δικαιούται και απαιτεί μια υπεύθυνη αντιπολίτευση και εντέλει, ο τόπος πρέπει να βγει από την κρίση.

Όσα διαδραματίστηκαν χθες, αλλά και συνολικά όσα χαρακτήρισαν την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη αρχηγού στην ΝΔ, απέχουν από τα ζητούμενα αυτά και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται δίχως όραμα ή στρατηγικό σχεδιασμό και υιοθετεί μέτρα -αμιγώς εισπρακτικού χαρακτήρα- κατά τρόπο ευκαιριακό, η αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική εμφανίζεται απούσα.

Το δε συνολικό έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζει η χώρα αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για νέα δεινά ή ακόμη και περιπέτειες.

Τούτη την ύστατη ώρα οφείλουν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να εγερθούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τα αίτια των προβλημάτων είναι γνωστά, όπως δεδομένος είναι και ο τρόπος αντιμετώπισής τους.

Αυτό το οποίο απουσιάζει είναι η ανάληψη ευθυνών, το όραμα και η αποφασιστικότητα για την προώθηση των απαραίτητων λύσεων.

Αν μη τι άλλο, η κοινή λογική, το υποτιμημένο αυτό αγαθό, οφείλει να πρυτανεύσει και να υπερισχύσει ιδεοληψιών και των όποιων άλλων αγκυλώσεων κρατούν σήμερα τη χώρα μας δέσμια του παρελθόντος της.

Εάν δεν υπάρξει -και μάλιστα σύντομα- πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτή, η πορεία του τόπου είναι προδιαγεγραμμένη και ουδείς μπορεί να επικαλεστεί άγνοια ως προς αυτό.

Η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση συνεχίζουν να διαβρώνουν τον τόπο, οι ανοχές εξαντλούνται και εάν δεν υπάρξει φραγμός, σύντομα, η κατάσταση ίσως αποδειχθεί εκτός ελέγχου.

Επιτέλους, ξυπνήστε.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v