Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάντε το να πιάσει τόπο!

Αυτό που συμβαίνει σήμερα -εφόσον ευοδωθεί- δεν θα αφορά μόνον τη νομισματική σταθερότητα του τόπου μας. Κυριότερα, θα αφορά μια νέα ευκαιρία που μας δίδεται να σταθούμε στα πόδια μας και να ευημερήσουμε. Οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε.

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Μπορεί η νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας -εφόσον επιτευχθεί- να στοιχίσει σε μέτρα έως και δεκατρείς φορές από ό,τι το διαβόητο «e-mail Χαρδούβελη» ή να συνάπτεται ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κώμα, όμως, μια είναι η ελπίδα αυτής της υπόθεσης:  κάντε την να αξίζει τον κόπο!

Κάντε την να πιάσει τόπο και να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας σελίδας για τη χώρα μας.

Μιας εποχής στην οποία θα εισέλθουμε με σύνεση και σωφροσύνη, έχοντας  αποκομίσει μαθήματα από τα έως τώρα λάθη μας, που θα μας προφυλάξουν από την επανάληψή τους.

Μιας νέας εποχής για την πατρίδα μας, κατά την οποία το χρήμα που με κόπο καταβάλλει ο κάθε συνεπής φορολογούμενος θα γίνεται σεβαστό και δεν θα αποτελεί  λεία συμφερόντων, συνδικάτων, συντεχνιών και «πελατών» κάθε λογής.

Οδηγήσατε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, με το επιχείρημα ότι έχετε τις λύσεις.

Αποδείξτε το!

Δώστε την ευκαιρία σε κάθε κάτοικο αυτού του τόπου να ζήσει σε μια χώρα απαλλαγμένη από τις δυσκαμψίες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος της.

Σε μια χώρα όπου θα αξίζει να επενδύσεις και να στήσεις μια δουλειά, διότι οι κανόνες θα είναι σταθεροί και θα έχουν ως στόχο την ευημερία του καθενός, αντί να προστατεύουν εις βάρος του συνόλου, τη μια ή την άλλη ομάδα.

Δημιουργήστε ένα κράτος στο οποίο ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να πηγαίνει κάθε ημέρα στη δουλειά του, νιώθοντας υπερήφανος για τα αποτελέσματα της εργασίας του και για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον πολίτη.

Δώστε στον πολίτη την ικανοποίηση ότι δικαίως πληρώνει όσα πληρώνει για τη συντήρηση της κρατικής μηχανής και ότι το χρήμα του πιάνει τόπο και δεν σπαταλιέται.  

Κάντε το κράτος αρωγό σε κάθε υγιή προσπάθεια επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης και συνάμα αυστηρό επόπτη της αγοράς.

Ανοίξτε την οικονομία, τις αγορές, τα επαγγέλματα και δώστε στον καθένα και στην καθεμιά τη δυνατότητα να αποδείξει τι αξίζει.

Δημιουργήστε μια χώρα στην οποία ο πολίτης μπορεί να βρει το δίκιο του δίχως τις καθυστερήσεις που εμφανίζει σήμερα η διαδικασία απονομής Δικαιοσύνης, κι όπου θα νιώθει ασφαλής ότι η υγεία του προστατεύεται επαρκώς και ότι τα παιδιά του λαμβάνουν ουσιαστική παιδεία.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και να ακολουθήσει έναν νέο και διαφορετικό δρόμο από εκείνον που την οδήγησε στη σημερινή της κατάντια, για την οποία ασφαλώς δεν ευθύνεται μόνον η «πρώτη φορά Αριστερά».

Είναι μικρός ο τόπος μας και όλοι γνωριζόμαστε, λίγο-πολύ.

Πλέον, εδώ που φθάσαμε τα χρώματα και οι παντιέρες δεν έχουν σημασία.

Αυτό που μετρά είναι η ύπαρξη ή μη της εντιμότητας να έρθουμε πραγματικά αντιμέτωποι με τα αίτια των δεινών μας και η βούλησή μας να απαλλαγούμε από αυτά.

Μπορεί να γλυτώσαμε -όπως όλοι ευχόμαστε- το άλμα στο κενό.

Παραμένουμε, όμως, στο «σημείο μηδέν».

Οι άνθρωποι που κράτησαν τα ηνία του τόπου την τελευταία πενταετία απέδειξαν, εκ του αποτελέσματος, ότι δεν είχαν διάθεση ή βούληση για πραγματική αλλαγή.

Σήμερα, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε δύο και ή τρία χρόνια ενός νέου μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα και στη δυνατότητα να αδράξει την ευκαιρία για να χαράξει μια νέα πορεία με κατεύθυνση την ευημερία.

Μην την αφήσετε να έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες…


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v