Τα βλέμματα σε τράπεζες και ξένες αγορές

Αδυναμία σε τραπεζικά blue chips, σημαίνει αδυναμία σ’ ολόκληρη την αγορά και αυτοτροφοδότηση των πτωτικών τάσεων. Τα αποτελέσματα της ”Εμπορικής” χθές το απόγευμα ηταν σαφέστατα χαμηλότερα των εκτιμηθέντων απο τους αναλυτές και αναμένεται να ρίξουν την ”σκιά” τους σ’ ολόκληρο τον κλάδο και, επακόλουθα, στην αγορά. ”Κλειδί” οι ξένες αγορές.

Τα βλέμματα σε τράπεζες και ξένες αγορές
Ο,τι ακριβώς περίμεναν οι αγορές απο τον κ.Γκρήνσπαν, αυτό έλαβαν!

Αμετάβλητα τα επιτόκια (προς το παρόν) στην Αμερική (και απο πίσω την ίδια στάση θα δούμε και στις αλλες αγορές), αλλά όχι και η θέση του Fed. Η προτεραιότητα έγειρε προς το μέρος της αδυναμίας της οικονομίας και λιγότερο προς τον παραδοσιακό φόβο των κεντρικών τραπεζιτών, τον πληθωρισμό και γι’ αυτό η Ν.Υόρκη υποχώρησε στην συνέχεια μετά την ανακοίνωση για τα επιτόκια.

Η αδυναμία στην Σοφοκλέους δεν εχει καμιά σχέση με τα αμερικάνικα επιτόκια αλλά με την ανυπαρξία βεβαιότητας στους συμμετέχοντες κατά πόσο η αγορά βρίκεται κοντά στον ”πάτο” της ή έχει ακόμα αρκετό ”έδαφος” να αναλώσει (προς τα κάτω)!

Αδυναμία σε τραπεζικά blue chips, σημαίνει αδυναμία σ’ ολόκληρη την αγορά και αυτοτροφοδότηση των πτωτικών τάσεων. Τα αποτελέσματα της ”Εμπορικής” χθές το απόγευμα ηταν σαφέστατα χαμηλότερα των εκτιμηθέντων απο τους αναλυτές (και απογοητευτικά παρά τις ”εξηγήσεις” που τα συνόδευσαν) και αναμένεται να ρίξουν την ”σκιά” τους σ’ ολόκληρο τον κλάδο και, επακόλουθα, στην αγορά.

Κι όλα αυτά σε φόντο εγκατάλειψης της πρωτεύουσας και απο τους τελευταίους των κατοίκων της, λόγω του Δεκαπενταύγουστου. Αν και η Ευρώπη χθές εκλεισε στο ”συν”, πριν την αναμενόμενη απόφαση της Fed και οι αγορές της Ανατολής σήμερα το πρωϊ αντέδρασαν σχετικά ηρεμα, η εκκίνηση της δικής μας αγοράς θα επηρρεασθεί απο την πορεία που θα επιλέξουν οι ξένες αγορές στις πρωινές τους συνεδριάσεις και βασικά από το πως θα αντιδράσουν οι ημεδαποί θεσμικοί στο ”-69” του κ.Στουρνάρα (”Εμπορική”)!

Υπάρχουν απο την άλλη και τα παράγωγα Αυγούστου, που, είτε έχουν αρχίσει να μετακυλίονται στην επόμενη ”λήξη”, είτε να κλείνουν θέσεις, παράγοντας που, σε μια ρηχή σε ογκο συναλλαγών αγορά, μπορεί ν’ αποβεί αρκετά καθοριστικός στην διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης εικόνας της Σοφοκλέους...

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v