Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύδωρη και η Σοφοκλέους!

Πολύδωρη για δύο συγκεκριμένους λόγους και η Σοφοκλέους. Πρώτον, γιατί η πτώση έχει ”βίαια” χαρακτηριστικά χωρίς να παίρνει υπόψη όλες τις παραμέτρους της οικονομικής πραγματικότητας. Δεύτερον, γιατί εκείνοι που διαθέτουν υψηλή ρευστότητα στα χαρτοφυλάκιά τους θα αγοράσουν (σταδιακά) φθηνά και θα απολαύσουν το δώρο του κέρδους.

Πολύδωρη και η Σοφοκλέους!
Καλή σας ημέρα

Πολύδωρη για δύο συγκεκριμένους λόγους η χρηματιστηριακή μας αγορά...

...Πρώτος λόγος: Η πτώση έχει ”βίαια” χαρακτηριστικά, χωρίς να παίρνει υπόψη όλες τις παραμέτρους της οικονομικής πραγματικότητας...

...Οι τιμές των περισσότερων μετοχών, με βάση τα κέρδη των επιχειρήσεων, σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται πολύ ”φθηνές” ή μεγάλη ”ευκαιρία”, αλλά επίσης σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται και ”ακριβές”.

Δεύτερος λόγος: Εκείνοι που διαθέτουν υψηλή ρευστότητα στα χαρτοφυλάκιά τους θα αγοράσουν αυτόν τον καιρό χαμηλά και θα απολαύσουν, αργά ή και πολύ γρήγορα, το δώρο του κέρδους...

...Η μεταβλητότητα την οποία θα ζήσουμε στο Χρηματιστήριο στο προσεχές διάστημα ευνοεί μόνο όσους έχουν τα φόντα να την εκμεταλλευτούν...

...Και θα είναι η μεταβλητότητα ιδιαίτερα... Πολύδωρη σε εκείνους που σε κάθε μεγάλη πτώση τοποθετούν ένα πολύ μικρό μέρος της ρευστότητάς τους (το 5% ας πούμε) σε καλά χαρτιά, τα οποία δεν θα διστάζουν να πωλούν σε κάθε ευκαιρία σημαντικής (τεχνικής φύσεως) ανόδου.

Επαναλαμβάνουμε, προς γνώσιν:

- ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ 20/2: Καλή Σαρακοστή!

- ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ 5/3: Επίπεδα αντιστάσεων οι 4.330, οι 4.200 και οι 3.950 μονάδες.

- ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ 9/3: Γενικός Δείκτης 4.533,35 μονάδες. ”Τα χρηματιστήρια βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Αντί λοιπόν να το παραδεχτούμε και να ασχοληθεί ο καθένας μας με τη δουλειά του μέχρι να έρθει η νέα ισορροπία (η οποία στη Σοφοκλέους βρίσκεται περίπου 400 μονάδες κάτω - 250 μονάδες πάνω), συμπεριφερόμαστε όλοι... σαν τις χήρες στο κρεβάτι...”

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v