Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξυπνήστε, νισάφι με το αντιρατσιστικό…

Την ίδια ώρα που τίποτε δεν έχει κριθεί σε αυτόν τον τόπο, είναι ευθέως απαράδεκτο οι κυβερνητικοί εταίροι να ερίζουν για πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αυτονόητα. Ας τελειώνει πια αυτή η υπόθεση…

Ξυπνήστε, νισάφι με το αντιρατσιστικό…

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αποτελεί διακωμώδηση του κοινοβουλευτισμού και της κυβερνητικής συνοχής η ταυτόχρονη κατάθεση σχεδίων, προτάσεων και προσθηκών νόμων για την αντιρατσιστική νομοθεσία εκ μέρους των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αποτελεί δε ακόμη μεγαλύτερη παρωδία να συμβαίνουν όλα αυτά όταν, πρώτον, η προσοχή όλων τους όφειλε να είναι στραμμένη στο πώς θα βγει η χώρα από την κρίση και, δεύτερον, η υφιστάμενη νομοθεσία δεν εφαρμόζεται ούτε κατά της ρατσιστικής βίας αλλά ούτε και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις οι οποίες απαρτίζουν την κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» όφειλαν να συμπαραταχθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά όσων επιβουλεύονται τους δημοκρατικούς θεσμούς, εμφανίζονται να ερίζουν περί πραγμάτων που όφειλαν να είναι αυτονόητα.

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών οι πολίτες παρακολουθούν ένα απίστευτο γαϊτανάκι μικροκομματικών τακτικισμών με στόχο την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων της κάθε πλευράς στη μάχη των εντυπώσεων.

Νισάφι πια!

Ελάχιστη υπηρεσία προσφέρει στον τόπο το σκηνικό αυτό, όταν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, αλλά και όταν δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική, η οποία να εφαρμόζεται στην πράξη για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με αυτήν.

Οι κυβερνητικοί εταίροι, όπως και όλοι όσοι εντάσσονται στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» οφείλουν να καθίσουν αμέσως σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν σε ένα νομοθέτημα που θα μπορέσει να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, όμως, τόσο εκείνοι οι οποίοι κρατούν τα ηνία της κυβέρνησης όσο και ο λοιπός κοινοβουλευτικός κόσμος οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η Δημοκρατία δοκιμάζεται στη χώρα μας καθημερινά.

Δοκιμάζεται τόσο στους δρόμους με τις προκλήσεις της μιας ή της άλλης πλευράς, όσο και στο κοινοβούλιο, όταν πολιτικά κόμματα επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου άλλα πολιτικά κόμματα, στη βάση όσων πρεσβεύουν.

Από τη στιγμή και μετά που θα αρχίσουν να τιμωρούνται οι ιδέες και όχι οι πράξεις, ο δρόμος του απολυταρχισμού και του ολοκληρωτισμού θα είναι ορθάνοιχτος.

Όπως υπήρξε κορυφαία στιγμή για την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας η νομιμοποίηση του ΚΚΕ, μετά την πτώση της χούντας, άλλο τόσο επιβλαβής θα είναι γι' αυτούς η ενδεχόμενη απαγόρευση της λειτουργίας οποιουδήποτε άλλου κομματικού ή παραταξιακού σχηματισμού.

Θα είναι μια πράξη η οποία θα αντιβαίνει στις πλέον θεμελιώδεις αρχές της ίδιας της Δημοκρατίας.

Αντίστοιχα, όσο σοφή και αν καθίσταται μια Πολιτεία επιδεικνύοντας ένα μέτρο ανοχής, άλλο τόσο αφελής είναι εάν δεν εφαρμόζει τους κανόνες επί των οποίων εδράζει την ύπαρξή της.

Αντί οι κυβερνητικοί εταίροι να ερίζουν για το ποιο νομοθέτημα θα προωθηθεί, όφειλαν πριν από οτιδήποτε άλλο να κόπτονται για την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων κατά της βίας, ρατσιστικής ή μη.

Είναι καιρός να βρεθούν πίσω από της φυλακής τα σίδερα όσοι είναι υπαίτιοι βίαιων πράξεων που στόχο έχουν είτε την ανθρώπινη ζωή, είτε την περιουσία.

Από όπου και εάν κρατά η σκούφια τους.

Οτιδήποτε λιγότερο θα σήμαινε την επικράτηση του «δίκιου του ισχυρού» και του νταή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα μας στο χάος.

Στους μήνες που θα έρθουν, πολλά θα δοκιμαστούν στη χώρα μας.

Ουδείς και τίποτε μας εγγυάται ότι έχουμε ξεπεράσει τα χειρότερα, καθώς ακόμη τίποτε δεν έχει κριθεί.

Όσοι αποτόλμησαν πέρυσι το καλοκαίρι να αναλάβουν την ευθύνη διάσωσης του τόπου οφείλουν να συνεχίσουν αταλάντευτοι και δίχως περισπασμούς, στον δρόμο αυτό.

Οτιδήποτε άλλο πολύ απλά δεν αρκεί…


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v