Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μεγάλο… ξεπούλημα

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε χθες ”ξεπούλημα” την πώληση της Εμπορικής στην Credit Agricole. Προ ετών, η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ πουλάει… και τα ασημικά αναφερόμενη σε περιπτώσεις όπως αυτές των Ιονικής, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΚΑΕ κ.τ.λ. Συμπέρασμα: Η λέξη ”ξεπούλημα” έχει χάσει τη σημασία της. Απλώς, τα στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας τη χρησιμοποιούν για… χαιρετισμό αντί για…”Καλημέρα”!

Το μεγάλο… ξεπούλημα
Καλή σας ημέρα

Το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, χαρακτήρισε χθες ”ξεπούλημα” την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole…

…Προ ετών, η Νέα Δημοκρατία, διά στόματος του νυν υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, είχε πει ουκ ολίγες φορές ότι ”το ΠΑΣΟΚ… ξεπουλάει και τα ασημικά”

…Επρόκειτο για αναφορά σχετική με τις περιπτώσεις της Ιονικής, του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, του ΟΛΠ, των ΚΑΕ και άλλων εταιριών που έβγαλαν ή, τέλος πάντων, προσπάθησαν να βγάλουν τον μανδύα της κατά 100% κρατικής επιχείρησης…

Συμπέρασμα: Η λέξη ”ξεπούλημα” έχει χάσει πια τη σημασία της από όποιο στέλεχος (κυρίως παλαιό) και αν εκστομείται, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ.

…Απλώς, φαίνεται ότι τα στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας τη χρησιμοποιούν για… χαιρετισμό αντί για… ”Καλημέρα”!...

Δεν το κάνουν όμως αυτό τυχαία

Ούτε μπορούμε να πούμε πως δεν καταλαβαίνουν τι λένε και σε ποιους απευθύνονται…

Εξασφαλίζουν όμως με τη χρήση της λέξης ”ξεπούλημα” δύο πράγματα…

Πρώτον, γίνονται αρεστοί στον πολύ στενό κομματικό τους πυρήνα, ο οποίος ζητάει δυναμική αντιπολίτευση. Δεύτερον, εξασφαλίζουν… ασυλία, αφού με τα τόσα… ξεπουλήματα που έχουν γίνει και με δεδομένο ότι κανένας δεν καταδικάστηκε εξαιτίας αυτών, μπορούν να κλείνουν τις δουλειές, στις ημέρες τις παντοδυναμίας του ο καθένας, χωρίς κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ έλεγχο…

Και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο ξεπούλημα από όλα τα πιθανά άλλα, γιατί έχει να κάνει όχι με τους αριθμούς που ο καθένας τους ερμηνεύει όπως νομίζει, αλλά με τη νοημοσύνη μας!

ΥΓ. 1: Οι τραπεζίτες μπορούν να φύγουν για διακοπές. Οι εξελίξεις στο χώρο τους θα τρέξουν μέσα και μετά το φθινόπωρο.

ΥΓ. 2: Οι λοιποί εισηγμένοι –και μαζί τους οι επίμονοι επενδυτές– θα πρέπει να είναι… με το όπλο παρά πόδα. Οι εξελίξεις και τα deals τρέχουν σε πολλά μέτωπα.

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v