Επιφυλακτικότητα !

Με τον Dow Jones να χορεύει καθημερινά τον χορό του Ζαλόγγου δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση για έναν επενδυτή να κάνει πρωϊνά σχέδια για την χρηματιστηριακή του δράση.

Επιφυλακτικότητα !
Με τον Dow Jones να χορεύει καθημερινά τον χορό του Ζαλόγγου δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση για έναν επενδυτή να κάνει πρωϊνά σχέδια για την χρηματιστηριακή του δράση. Όσο επιβεβαιώνεται το κλασσικό χρηματιστηριακό ρητό ότι εχθρός του φθηνού είναι το φθηνότερο, τόσο η υπερβολή θα παίρνει την θέση της λογικής και ο κόσμος θα ”κουμπώνεται” όλο και περισσότερο.

Το ότι παιρνάμε κρίση είναι αυταπόδεικτο. Το ότι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στον Θεσμό είναι ηλίου φαεινότερο. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πράγματι φως στο τούνελ ή έχουμε εισέλθει σε μία περίοδο χρηματιστηριακού μεσαίωνα και εμείς απλά αρνιόμαστε να το δεχτούμε.

Η μοναδική σωτηρία των αγορών μοιάζει να είναι αυτή την στιγμή το γεγονός των χαμηλών επιτοκιών. Η έλλειψη εναλλακτικών μορφών επένδυσης. Αν και εφόσον όμως η κρίση συνεχιστεί, ας μην αμφιβάλλουμε ότι πολλά απ’ αυτά που θεωρούμε σήμερα ως κατακτήσεις μπορούν να ανατραπούν.

Η Σοφοκλέους δεν μπορεί να ακολουθήσει μία άλλη πορεία. Είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και αναλόγως να αντιδρά.

Ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών δεν μαρτυράει όμως μόνο την απροθυμία των επενδυτών να αποχωριστούν τις μετοχές τους. Είναι ταυτόχρονα και ένα δείγμα πλήρους αποχής των μικροεπενδυτών από την αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε χτες ένας πετυχημένος διαχειριστής, η έλληνική αγορά είναι αυτή την περίοδο αποκλειστικά και μόνο μία αγορά

επαγγελματιών. Κινούνται οι θεσμικοί και κάποιοι ξένοι. Πέραν αυτών ουδείς...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v