Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι μεταρρυθμίσεις, η χθεσινή πορεία της Σοφοκλέους, η απόφαση υπέρ των τραπεζών για τα πανωτόκια, η σημερινή συνεδρίαση της Fed, η τροπολογία για το Ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι μεταρρυθμίσεις, η χθεσινή πορεία της Σοφοκλέους, η απόφαση υπέρ των τραπεζών για τα πανωτόκια, η σημερινή συνεδρίαση της Fed, η τροπολογία για το Ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Υποκλοπές: Να βγάλει απέξω την ουρά του και να δικαιολογήσει το κουκούλωμα των υποκλοπών επί 11 μήνες επιχείρησε ο τέως υπ. Δημ. Τάξης Γ. Βουλγαράκης τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Μεταρρυθμίσεις: Οι μεταρρυθμίσεις υπό το βάρος του πολιτικού κόστους υποβαθμίζονται σε απλή διαπραγμάτευση για μισθολογικές αυξήσεις επισημαίνει η Ημερησία.

Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και σε αυτό δεν κάνουμε πίσω, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Η αναμενόμενη τροπολογία με την οποία καθίσταται εφικτή η εφαρμογή του νόμου για το Ασφαλιστικό των τραπεζών έχει προκαλέσει πολιτική ένταση που αναμένεται να κορυφωθεί τις ερχόμενες ημέρες τονίζει η Καθημερινή.

Νέο γύρο κοινωνικής έντασης πυροδοτεί η κυβερνητική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς επτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Αλογοσκούφη – Παναγιωτόπουλου για το ΕΤΑΤ, το οποίο δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, ανοίγει εκ νέου όλα τα εργατικά - κοινωνικά μέτωπα και θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και την προοπτική συμφωνίας της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων την ερχόμενη Πέμπτη, επισημαίνει Το Βήμα.

Ταμεία: Ως προάγγελος ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμάται η κίνηση της κυβέρνησης για τη θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας των 92 οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης αναφέρει η Εξπρές.

Σοφοκλέους: Νευρικότητα και διακυμάνσεις με χαμηλό τζίρο επικράτησε χθες στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει ότι οι ξένοι βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Το 19% των μετοχών της Σοφοκλέους ή 2 στους 10 τίτλους διαπραγματεύονται σήμερα σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 1 ευρώ, αναφέρει το Κέρδος, τονίζοντας ότι το φαινόμενο των ”μετοχών της δεκάρας”, όπως με σκωπτική διάθεση τις αποκαλούν στην αγορά, στέλνει σήματα συναγερμού στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς πολλές εταιρίες δεν φαίνεται να ”πείθουν” τους επενδυτές.

Πανωτόκια: Δικαιολογημένο το σύστημα του ανατοκισμού, γιατί ενισχύεται το τραπεζικό σύστημα και η εθνική οικονομία, αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος σύμφωνα με την Ημερησία.

Ακίνητα: Ιδιαίτερη προσοχή στην άνοδο των τιμών των ακινήτων που παρατηρείται στην Ευρωζώνη συνιστά η Ε.Ε., αναφέρει η Ναυτεμπορική, που προσθέτει ότι η προειδοποίηση της Κομισιόν για ”φούσκα” στις τιμές ακινήτων αφορά σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα.

FED: Σήμερα αναμένεται η 15η αύξηση επιτοκίων του δολαρίου αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25 στο 4,75%.

ΕΦΕΤ: Αμφιβολίες όσον αφορά στην πραγματική διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος προκαλεί εύρημα του ΕΦΕΤ επισημαίνει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ απειλείται με υψηλό πρόστιμο καθώς στις εγκαταστάσεις της δεσμεύτηκαν ως ”μη κανονικά” περισσότεροι από 64 τόνους παστεριωμένου γάλακτος και κρέμας γάλακτος.

”Έκλεβε” δύο ημέρες από τον επιτρεπόμενο χρόνο διατήρησης συμπληρώνει η Ελευθεροτυπία, που προσθέτει ότι ο ΕΦΕΤ δέσμευσε 64,3 τόνους γάλακτος και κρέμας και παρέπεμψε την ιδιωτική (πλέον) επιχείρηση στον εισαγγελέα.

Τουρισμός: Συντονισμένες δράσεις που θα στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τρεχόντων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τουριστικό κόσμο, και κατ’ επέκταση και στη μεγιστοποίηση της αναπτυξιακής προοπτικής του ελληνικού τουρισμού εξέτασαν επί της αρχής χθες σε συνάντησή τους η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Εξπρές.

Εθνική Τράπεζα: Η Εθνική Τράπεζα και η αυστριακή Bank of Austria φέρονται να έχουν καταθέσει τις καλύτερες προσφορές για την εξαγορά της σερβικής Vojvodjanska Banka με έδρα το Νόβι Σαντ, σύμφωνα τουλάχιστον με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ”Πρέγκλεντ”, αναφέρει η Καθημερινή.

Εμπορική: Στα 88 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη της Εμπορικής σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα 0,35 ευρώ, ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι πιθανή και η διάθεση δωρεάν μετοχών.

ΔΕΗ: Αρνητικές εξελίξεις για τη ΔΕΗ προδιαγράφει η σημαντική συρρίκνωση της κερδοφορίας της για το 2005 επισημαίνει η Καθημερινή.

Marfin Bank: Τριπλή συγχώνευση σχεδιάζει η Marfin Bank αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία στόχος είναι η δημιουργία σχήματος με Λαϊκή και Εγνατία.

Eurobank Properties: Από 14,6 ευρώ έως 16,2 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε το δεσμευτικό εύρος τιμής της δημόσιας πρότασης για την εισαγωγή των μετοχών της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ στο Χ.Α. σημειώνει το Κέρδος.

Γερμανός: Έμφαση στην Ανατολική Ευρώπη δίνει η διοίκηση της Γερμανός, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η εταιρία επενδύει 2 εκατ. ευρώ στο δίκτυό της στη Βουλγαρία.

Άλφα Ενεργειακή: Η Robur Technologies Ltd με έδρα το Λονδίνο και αγνώστων λεπτομερών λοιπών στοιχείων είναι ο στρατηγικός επενδυτής που θα αναλάβει να βγάλει από το αδιέξοδο την Άλφα Ενεργειακή όπως έχει μετονομαστεί η Alfa Alfa Holdings, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v