Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ”πράσινο φως” της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις αποκρατικοποιήσεις, η σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία της Εθνικής για το 2005, αλλά και το πρόγραμμα διανομής κερδών στους εργαζομένους της, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ”πράσινο φως” της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις αποκρατικοποιήσεις, η σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία της Εθνικής για το 2005, αλλά και το πρόγραμμα διανομής κερδών στους εργαζομένους της, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Υποκλοπές: Από το Φεβρουάριο του 2005 είχε ενημερώσει την κυβέρνηση η Vodafone για εμπλοκή της CIA στις υποκλοπές, όπως παραδέχονται ανεπίσημα τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και στελέχη της εταιρίας, επισημαίνουν Τα Νέα.

Αποκρατικοποιήσεις: Το χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις στις τράπεζες αποσαφήνισε η Κυβερνητική Επιτροπή σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ”πράσινο φως” έδωσε η Κυβερνητική Επιτροπή για την πώληση του πακέτου των μετοχών των Εμπορικής – ΑΤΕ και τη μετοχοποίηση ΔΕΠΑ – Τ.Τ., σημειώνει η Ημερησία.

Επιτόκια: Η άνοδος των επιτοκίων πνίγει το Δημόσιο σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει παράλληλα ότι το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί ”καταφύγιο” στα δάνεια σταθερού επιτοκίου.

Μεταποίηση: Σήμα κινδύνου για τον πληθωρισμό, αλλά και τις εξαγωγές εκπέμπει η σημαντική αύξηση που παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι τιμές παραγωγού στη μεταποίηση, τονίζει η Ημερησία.

Η επίδραση των τιμών του πετρελαίου προκαλεί κύμα ανατιμήσεων βιομηχανικών προϊόντων αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ ο γενικός δείκτης τιμών βιομηχανικών προϊόντων για το σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς του Ιανουαρίου σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 9,3%.

Εργασιακά: Αναδίπλωση της κυβέρνησης στα εργασιακά αναδύεται από τις χθεσινές δηλώσεις–πρόκληση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη προς τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ να υποβάλουν αίτημα για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Την πολιτική των χαμηλών τόνων επιλέγει η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό σημειώνει η Εξπρές.

Επιχειρηματικότητα: Οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι οι μισές από όσες ανοίγουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα αναφέρει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας ότι η υψηλή ανεργία, η οποία πλήττει κυρίως τις νέες ηλικίες, οδηγεί αρκετούς στην αυτοαπασχόληση και στο επιχειρείν, ενώ τονίζει ότι λίγοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να επιβιώσουν.

Χρηματιστήρια: Με το φόβο της ”διόρθωσης του Μαρτίου” ανοίγουν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές μετά τη χθεσινή πτώση, αναφέρει η Ημερησία.

Δηλώσεις: Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30 Μαρτίου αρχίζουν να εκπνέουν οι προθεσμίες που έληγαν σήμερα μέχρι τις 16 τρέχοντος για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2006 από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εθνική: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα διανομής κερδών στους εργαζομένους, μαζί με την εντυπωσιακή κερδοφορία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, σημειώνει η Καθημερινή.

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς, η διοίκηση της Εθνικής έστειλε χθες το μήνυμα, ανακοινώνοντας ότι θα διανείμει 40 εκατ. ευρώ από τα κέρδη στο προσωπικό, αναφέρει η Ημερησία.

Eurobank: Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank σύμφωνα με την Ημερησία.

Εμπορική: Η Citigroup θα είναι, εκτός απρόοπτου, σύμβουλος του Δημοσίου για την Εμπορική, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι την Πέμπτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ματιές σε τέσσερις νευραλγικούς τομείς της εγχώριας οικονομίας ρίχνει η Εμπορική Τράπεζα, θίγοντας το θέμα της σημασίας που έχει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η άνοδος του τομέα των υπηρεσιών, σε αντιπαράθεση με τη μείωση της παρουσίας του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνει το Κέρδος.

Motor Oil: Αύξηση 12% σημείωσαν τα κέρδη του ομίλου της Motor Oil το 2005, σημειώνει η Καθημερινή.

Γρ. Σαράντης: Διψήφια αύξηση μεγεθών κατέγραψε η Σαράντης για το 2005, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v