Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στις αποκρατικοποιήσεις και τα έσοδα που θα αντλήσει η κυβέρνηση, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης των ΟΤΕ, Τράπεζας Κύπρου, Αγροτικής, Aspis Bank αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις αποκρατικοποιήσεις και τα έσοδα που θα αντλήσει η κυβέρνηση, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης των ΟΤΕ, Τράπεζας Κύπρου, Αγροτικής, Aspis Bank αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Απεργίες: Σε δεκαπενθήμερο απεργιακής έντασης αλλά και κυβερνητικής κινητικότητας για την οικοδόμηση ”γεφυρών” με τους εργαζομένους εισέρχεται από σήμερα η χώρα, με την εκδήλωση της τετράωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΕΥ από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ., αναφέρει Το Βήμα.

Αποκρατικοποιήσεις: Έσοδα από αποκρατικοποιήσεις που θα αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ προσδοκά για το 2006 η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τα επόμενα βήματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και η ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθούν θα συζητηθούν σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Αναμενόμενη είναι σύμφωνα με το Κέρδος η διόρθωση στο Χ.Α., ενώ παράλληλα αναφέρει πως αφενός ο Γενικός Δείκτης κινείται χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση και αφετέρου ότι οι πιέσεις επικεντρώθηκαν στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Εισηγμένες: Το 10% των εισηγμένων εταιριών στη Σοφοκλέους θα ελεγχθεί δειγματοληπτικά για το 2005, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι λογιστικές καταστάσεις είναι εκφρασμένες με βάση τα ΔΛΠ, δηλώνει στην Καθημερινή ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Μερίσματα: Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει σε εταιρίες οι οποίες παρουσιάζουν συσσωρευμένες λογιστικές ζημίες λόγω της εφαρμογής των ΔΛΠ να διανείμουν μέρισμα προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, αναφέρει η Ημερησία επικαλούμενη πληροφορίες, ενώ προσθέτει πως η ρύθμιση λύνει τα χέρια των διοικήσεων των ΟΤΕ, ΑΤΕ και Εμπορικής να διανείμουν έκτακτο μέρισμα προς όφελος των μετόχων, αλλά και των ταμείων του Δημοσίου.

Ενέργεια: Επενδυτικό σχέδιο 700 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες και τη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας στο ηπειρωτικό σύστημα, με υποβρύχιο καλώδιο, ανακοίνωσαν οι όμιλοι Κοπελούζου και Σαμαρά.

ΙΟΒΕ: Τη μόνιμη σύσταση να μην επηρεάζονται οι κυβερνήσεις από το πολιτικό κόστος όταν πλησιάζουν οι (όποιες) εκλογικές αναμετρήσεις επαναλαμβάνει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, η οποία αναφέρεται στο τρίτο τρίμηνο του 2005, αλλά περιλαμβάνει προβλέψεις συγκρατημένης αισιοδοξίας για την τρέχουσα χρονική περίοδο, αναφέρει Το Βήμα.

Η ώρα της ανάκαμψης των επενδύσεων, με ευνοϊκές συνέπειες για τη μεταποίηση, αλλά και την οικονομία συνολικά, φαίνεται να σημαίνει το 2006, έπειτα από μια τετραετία διαρκούς πτώσης, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο επικαλούμενη την έρευνα του ΙΟΒΕ.

Αποτελέσματα Χρήσης: Στα οικονομικά αποτελέσματα 2005 των ΟΤΕ, Τράπεζας Κύπρου, Αγροτικής, Aspis Bank και Γερμανού αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα.

Βουρλούμης: Η αλλαγή του εργασιακού κανονισμού θα βοηθούσε στην απόφαση για την απόκτηση του 100% της CosmΟΤΕ, επισήμανε χθες ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης σύμφωνα με την Ημερησία.

Εθνική: Για συζητήσεις της Εθνικής Τράπεζας με τη Fianansbank κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επισημαίνει ότι η τουρκική εφημερίδα Vatan Daily επιβεβαιώνει πρόσφατο δημοσίευμά της.

Intracom: Δουλειές της Sistema περνάνε στην Intracom σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει ότι η ρωσική εταιρία πιθανόν να μεταφέρει μέρος της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Νέες πτυχές, που εγείρουν τεράστια ερωτήματα, στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών ανοίγει η αποκάλυψη ότι ένα από τα δύο κέντρα της Vodafone, από τα οποίο γίνονταν οι παρακολουθήσεις, βρισκόταν σε ψηφιακό κέντρο στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΑΛΤΕ: Τέλος εποχής για την ΑΛΤΕ του κ. Απ. Αλλαμανή με την επίσημη ανακοίνωση του στρατηγικού επενδυτή κ. Θ. Παπαμανώλη, ο οποίος είναι ο νέος βασικός μέτοχος με 37%, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v