Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Παρασκευής

Η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης των εισηγμένων στο Χ.Α. επιχειρήσεων, η άνοδος των εξαγωγών, η λύση της απεργίας των ναυτεργατών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης των εισηγμένων στο Χ.Α. επιχειρήσεων, η άνοδος των εξαγωγών, η λύση της απεργίας των ναυτεργατών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Καραμανλής: Αρωγός στην πορεία των βαλκανικών χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα οι υπουργοί των δέκα κρατών που μετέχουν στη διαδικασία συνεργασίας στη ΝΑ. Ευρώπη, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στους υπουργούς οικονομίας της ΝΑ. Ευρώπης, δεσμεύτηκε να διευκολύνει την πρόσβαση των επενδυτών στην εν λόγω κρίση, ευνοώντας τις επιχειρηματικές συνεργασίες, αναφέρει το Κέρδος.

Μπουρμπούλια: Τον μίτο στην υπόθεση Μπουρμπούλια αναζητούν τώρα σε 43 λογαριασμούς στην Ελλάδα και την Ελβετία, επισημαίνει η Ημερησία.

Δημόσιο Χρέος: Άμεση αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους συνιστά η Τράπεζα της Ελλάδος, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων και υποχώρηση της ανάπτυξης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Απεργία Ναυτεργατών: Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. για τη στάση της κυβέρνησης στην απεργία των ναυτεργατών αναφέρει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι πολλοί βουλευτές κατακρίνουν τους χειρισμούς του Μ. Κεφαλογιάννη ”που εξέθεσαν την κυβέρνηση και ζητούν τον ”αποκεφαλισμό” του.

Η κυβέρνηση πέτυχε να λυθεί η απεργία των ναυτεργατών με την αμφίβολης νομιμότητας επιστράτευση, αλλά η νίκη της είναι πύρρειος, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία κλονίστηκε το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης, ενώ πλέον αντιμετωπίζει και την πλειονότητα των εργαζομένων, οι οποίοι βάλλονται από τις αποφάσεις της και είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν μετά την επιτυχία της ”διακομματικής” απεργίας.

Ακρίβεια: Άκρως απελευθερωμένη η αγορά, μείωσε δραματικά το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων μέσα σε ένα χρόνο με τις ”τρελές” ανατιμήσεις (ως και 58%) τριάντα βασικών προϊόντων διατροφής, αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Η αγορά και ο Γενικός Δείκτης έχουν βάλει πλώρη για τις 4.500 μονάδες αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει πως πολλές μετοχές έχουν ήδη προσφέρει αποδόσεις τόσο υψηλές, ώστε δικαίως οι επαγγελματίες, αλλά και οι επενδυτές, αρχίζουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας βίαιης διόρθωσης στο άμεσο μέλλον.

Οι offshore εταιρίες, με έδρα κυρίως φορολογικούς παραδείσους, μαζί με τα βρετανικά και τα αμερικανικά funds φαίνεται πως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη Σοφοκλέους το τελευταίο διάστημα, επισημαίνει το Κέρδος.

Εξαγωγές: Θεαματική αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές το 2005, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Εμπορική: Τρεις μεγάλες εγχώριες τράπεζες αναμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Δημοσίου με την Credit Agricole, αναφέρει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως το ενδιαφέρον της Πειραιώς, της Alpha και της Eurobank για τις εξελίξεις στην Εμπορική είναι έντονο και στα επιτελεία των τριών τραπεζών επικρατεί πυρετός τα τελευταία 24ωρα.

Αποτελέσματα: Για κέρδη-έκπληξη από Τιτάν, Cosmote και Μυτιληναίο στη χρήση του 2005 κάνει λόγο η Ημερησία.

ΟΤΕ: Τις προβλέψεις 16 αναλυτών για τα μεγέθη του ΟΤΕ παραθέτει η Ημερησία, που σημειώνει ότι προβλέπουν αύξηση 262% στο δ’ τρίμηνο, αλλά ζημίες ύψους 253,9 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Eurobank: Κέρδη 20 εκατ. ευρώ και επέκταση δικτύου επιδιώκει η Eurobank στη Ρουμανία τη φετινή χρονιά αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Η αύξηση της κερδοφορίας αποτελεί τον βασικό στόχο του νέου business plan της ΔΕΗ για την περίοδο 2006-2010 σύμφωνα με την Καθημερινή, που προσθέτει ότι το επενδυτικό σχέδιο της Επιχείρησης βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πλήρη ανάπτυξη από την ομάδα εργασίας της ΔΕΗ σε συνεργασία με τον διεθνή οίκο Boston Consulting Group και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως από τη διοίκηση στα τέλη Μαρτίου.

Αγροτική: Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η διάθεση από το Δημόσιο του νέου πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία το πιθανότερο είναι η διαδικασία διάθεσης να ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Frigoglass: Τα νέα προϊόντα της Frigoglass ενίσχυσαν τα κέρδη της, τα οποία βελτιώθηκαν κατά 68,5% και έφτασαν στα 24,3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Μπορεί η ιδιωτικοποίηση των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, να μη συμπεριλαμβάνεται στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες, ωστόσο μια άλλη προσέγγιση φαίνεται να υιοθετείται, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίησή τους, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για συνεργασία με την ΟΛΘ, με σκοπό τη δημιουργία κέντρου Logistics, η κινεζική ναυτιλιακή πολυεθνική Cosco, αναφέρει το Κέρδος.

Ιντρακάτ: Έργο ύψους 17,2 εκατ. ευρώ ανέλαβε η Ιντρακάτ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v