O Τύπος της Πέμπτης

Η εικόνα της Σοφοκλέους και η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών, η παρέμβαση του υπουργού οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για τους κινδύνους της αγοράς, καθώς και το ”σκάνδαλο” των υποκλοπών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

O Τύπος της Πέμπτης
Η εικόνα της Σοφοκλέους και η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών, η παρέμβαση του υπουργού οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για τους κινδύνους της αγοράς, καθώς και το ”σκάνδαλο” των υποκλοπών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Υποκλοπές: Η αυτοκτονία αποτελεί ”κλειδί” των ερευνών στο θέμα των υποκλοπών σημειώνει η Καθημερινή σύμφωνα με την οποία ο Κ. Τσαλικίδιης μπορούσε να εντοπίσει το παράνομο λογισμικό όπως βεβαιώνει ο διευθυντής ασφαλείας της Vodafone.

Στον βούρκο των αντιφάσεων στις οποίες υποπίπτουν οι υπουργοί και των αναπάντητων ερωτημάτων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά στην υπόθεση των υποκλοπών βουλιάζει η κυβέρνηση και κολυμπάει ανασχηματισμός σε μια άπελπι προσπάθεια του Μαξίμου να αλλάξει την πολιτική επικαιρότητα.

Μπουρμπούλια: Νέα αναβολή για τη ερχόμενη Τετάρτη δόθηκε από το Εφετείο Παρισίων στην εκδίκαση του αιτήματος έκδοση της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην Ελλάδα, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΟΣΑ: Η δυσκολία εισόδου νέων επιχειρήσεων στις επιμέρους αγορές προϊόντων και η αυστηρή εργατική νομοθεσία, όπως και οι χαμηλές επιδοτήσεις στην καινοτομία, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει η Καθημερινή.

Αναπτυξιακός Νόμος: Επιδότηση έως 60% και ειδική ενίσχυση των μικρομεσαίων θα προβλέπει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος σύμφωνα με την Ημερησία.

Σοφοκλέους: Με τους ξένους να συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και τους εγχώριους επενδυτές να αυξάνονται η Σοφοκλέους συνεχίζει την άνοδο αναφέρει η Ημερησία η οποία παράλληλα σημειώνει ότι η παρατεταμένη άνοδος και η αφύπνιση των μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης προβληματίζουν τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως η συμμετοχή των ξένων στο Χ.Α. αυξήθηκε στο 40,83% κατά τον πρώτο μήνα του 2006.

Στις συστάσεις του υπουργού οικονομίας κατά της ”ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας” αναφέρεται η Ναυτεμπορική η οποία επισημαίνει ότι οι ξένοι θεσμικοί οδηγούν τη Σοφοκλέους.

Τραπεζίτες: ”Βρισκόμαστε σε περίοδο ταχύρυθμης ανάπτυξης των πιστώσεων και σε τέτοιες περιόδους τα περιθώρια είναι μεγαλύτερα” αναφέρουν κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού οικονομίας για τις ”αδυναμίες του τραπεζικού τομέα οι οποίες οφείλονται στον μειωμένο ανταγωνισμό”, αναφέρει Το Βήμα.

Ευρώ: Στο 1,26 δολάρια ”βλέπουν” οι αναλυτές το ευρώ σε 12 μήνες, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να εγκρίνει τη συγχρηματοδότηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης του προγράμματος πρόωρης σύνταξης των υπαλλήλων του ΟΤΕ, αλλά όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή της διαφωνεί με το ποσό των 360 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Ημερησία.

Επιφυλάξεις εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ”δίκαιο” του αιτήματος της κυβέρνησης για την ενίσχυση του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ αναφέρει το Κέρδος.

Εμπορική: Κοντά στις τρέχουσες τιμές κεφαλαιοποίησης θα πραγματοποιηθεί η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία συμπληρώνει πως ο λόγος τιμή προς λογιστική αξία θα διαμορφωθεί περί το 3.

ΟΠΑΠ: ”Λίφτινγκ” στο Προ-Πο ξεκινάει ο ΟΠΑΠ με στόχο την αναστροφή της φθίνουσας πορείας του αναφέρει το Κέρδος σύμφωνα με το οποίο από τις αρχές του 2006 η πτώση του τζίρου του συγκεκριμένου παιχνιδιού ανέρχεται στο 26,94%.

ΔΕΗ: Σχέδιο για νέα ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρισμού, εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως προβλέπει δεύτερο καλώδιο υποθαλάσσιας διασύνδεσης με την Ιταλία που θα εκτείνεται παράλληλα με το υφιστάμενο συνολικής ισχύος 500 MW, ενώ επισημαίνεται πως το έργο βρίσκεται σε στάδιο μελέτης που έχουν αναλάβει από κοινού η ΔΕΗ, η ΡΑΕ και ο Διαχειριστής Συστήματος.

Εγνατία Τράπεζα: Άλλες 580.000 μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας μεταβιβάστηκαν χθες, όχι όμως με τη μορφή πακέτου επισημαίνει το Κέρδος, συμπληρώνοντας πως η αγορά αποδίδει τη συναλλακτικότητα των μετοχών αυτών στα σενάρια για νέες στρατηγικές συνεργασίες.

Κλωνατέξ: Οι τραπεζίτες συσκέπτονται για την Κλωνατέξ σύμφωνα με την Ημερησία που αναφέρει πως εντείνονται οι υπόγειες πολιτικές πιέσεις για χρηματοδότηση του ομίλου Λαναρά.

Altec: Αισιοδοξεί ο πρόεδρος του ομίλου Altec σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει ότι προβλέπει ανοδική πορεία για την εταιρία, αλλά και για την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v