Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις εξελίξεις αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΟΕ - τραπεζών, στην αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, στην πορεία της Σοφοκλέους αλλά και στην επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις εξελίξεις αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΟΕ-τραπεζών, στην αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, στην πορεία της Σοφοκλέους αλλά και στην επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Πολυζωγόπουλος: στα Εξάρχεια, άγνωστοι επιτέθηκαν και έδειραν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος νοσηλεύεται σε κλινική στην οποία μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις.

OTOE-Τράπεζες: το πρώτο βήμα για την καθιέρωση επιχειρησιακών συμβάσεων σε αντικατάσταση της κλαδικής σύμβασης έκαναν χθες οι διοικήσεις έξι μεγάλων τραπεζών, αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει ότι οι τραπεζίτες δεν εισέρχονται στον διάλογο με την ΟΤΟΕ και υποστηρίζουν ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις μπορούν να προσφέρουν καλύτερες λύσεις στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Αιφνιδιαστικά οι τράπεζες ανοίγουν νέα σελίδα στις εργασιακές σχέσεις, με την απόφασή τους να μην προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, σημειώνει η Καθημερινή.

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ τραπεζιτών και ΟΤΟΕ –υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης– ξέσπασε χθες, με στόχο τη διάσπαση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών και μισθολογικών σχέσεων στον χώρο των τραπεζών, επισημαίνει Το Βήμα.

Μετά τον ΣΕΒ που ζητάει μείωση των βασικών μισθών στους νομούς–θύλακες της ανεργίας, οι τραπεζίτες είπαν ”όχι” στην ΟΤΟΕ ακόμη και για την έναρξη διαλόγου, πόσο μάλλον για τη χορήγηση των αυξήσεων τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η οποία σηματοδοτεί ανατροπή δεδομένων δεκαετιών στα εργασιακά, οι τράπεζες ενημέρωσαν χθες την ΟΤΟΕ ότι δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης και θα προχωρήσουν σε μεμονωμένες διαπραγματεύσεις με τους συλλόγους υπαλλήλων, αναφέρει η Εξπρές.

Μισθοί Δημοσίου: εισοδηματικές αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό θα χορηγηθούν φέτος στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ πάνω από τον πληθωρισμό θα είναι η αναπροσαρμογή των συντάξεων αναφέρει η Ναυτεμπορική, επικαλούμενη δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας στο πρακτορείο Reuters.

Σοφοκλέους: διαστάσεις χιονοστιβάδας αναμένεται να λάβει η επανεξέταση από τις δικαστικές αρχές των υποθέσεων για τις μετοχές ”φούσκες” του Χ.Α. την περίοδο 1999-2000 σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται 50 επιχειρηματίες, χρηματιστές και τραπεζικά στελέχη.

Για νευρικότητα σε όλο της το μεγαλείο κάνει λόγο το Κέρδος, αναφερόμενο στη χθεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, κατά τη διάρκεια της οποίας το ενδιαφέρον στράφηκε και πάλι στα μεσαία χαρτιά.

Γκρίνσπαν: Ανοιχτό αφήνει ο Άλαν Γκρίνσπαν το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, χωρίς όμως να προκαταλαμβάνει τις επόμενες κινήσεις του Μπεν Μπερνάνκε που ανέλαβε το τιμόνι της Fed σημειώνει η Ημερησία η οποία παράλληλα αναφέρει πως η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25 μονάδες.

Νέα Υόρκη: Πρόστιμο ύψους 5,85 εκατ. δολαρίων επέβαλε χθες η διοίκηση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε 18 νυν και σε 2 πρώην μέλη του τονίζει η Καθημερινή.

Microsoft: Συμφωνία–πλαίσιο με την εταιρία Microsoft, η οποία περιλαμβάνει την αγορά αδειών λογισμικού σε καλύτερες τιμές καθώς και σειρά αντισταθμιστικών προβλημάτων, υπογράφει σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης αναφέρει η Καθημερινή.

Επενδυτικές: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη του κλάδου των επενδυτικών εταιριών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία σημειώνει ότι ανήλθαν σε 63,68 εκατ. ευρώ το 2005, ενισχυμένα κατά 1.000%.

Κλωστοϋφαντουργία: Η ενιαία στρατηγική με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η κλωστοϋφαντουργία είναι το θεμελιώδες στοιχείο διάσωσης του κλάδου σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, την οποία επικαλείται το Κέρδος.

Συγκροτημένη στρατηγική για την κλωστοϋφαντουργία τώρα προτείνει το ΙΟΒΕ, καθώς οι προοπτικές του κλάδου διαγράφονται δυσοίωνες εάν συνεχιστεί η αδράνεια των προηγούμενων ετών επισημαίνει η Εξπρές.

ΟΤΕ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη λήψη δανείου από την ΤΑΠ-ΟΤΕ σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως το κόστος της εθελουσίας εξόδου προβληματίζει.

Η ”εσωστρέφεια” του ΟΤΕ έχει ”ανοίξει την όρεξη” σε επιχειρηματίες του, οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν σχήματα που θα καλύψουν το κενό, αναφέρει το Κέρδος.

Εμπορική: ”Προτιμητέα λύση για την Εμπορική είναι η σύμπραξη με την Credit Agricole” δηλώνει στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος της Τράπεζας Γ. Προβόπουλος, σχετικά με την επικείμενη πώληση.

ΔΕΗ: Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης του διαγωνισμού της ΔΕΗ σχετικά με τη μονάδα του Λαυρίου, που είχε ανατεθεί στην εταιρία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου, ζητούν με ετυμηγορία τους οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η οποία δημοσιεύτηκε επισήμως χθες, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΕΒΖ: Για αυταρχισμό κατηγορείται από στελέχη της ΕΒΖ ο κ. Χρ. Κοσκινάς, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ασφυκτιά.

Βιοχάλκο: Ξεκίνησε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Βιοχάλκο σύμφωνα με την Ημερησία, που προσθέτει ότι ανακοινώθηκε η συγχώνευση των εισηγμένων Χαλκόρ και Fitco.

Νηρέας: Εργοστάσιο στην Τουρκία σχεδιάζει ο Νηρέας για την παραγωγή ιχθυοτροφών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v