Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η σύλληψη της ανακρίτριας Κων. Μπουρμπούλια, οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ, το διευρυμένο ωράριο στις τράπεζες, οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, αλλά και τα υψηλά των τιμών του πετρελαίου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η σύλληψη της ανακρίτριας Κων. Μπουρμπούλια, οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ, το διευρυμένο ωράριο στις τράπεζες, οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους, αλλά και τα υψηλά των τιμών του πετρελαίου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Μπουρμπούλια: Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος αναμένεται να προσδώσει σύμφωνα με την Καθημερινή η χθεσινή σύλληψη στη Γαλλία της –επί τετράμηνο– καταζητούμενης ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια.

Η φράση του Αν. Παπαληγούρα ”η σύλληψη της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το ξερίζωμα του καρκινώματος του παραδικαστικού κυκλώματος” καταδεικνύει το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση στη μαρτυρία της πρώην ανακρίτριας που συνελήφθη στο Παρίσι, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΔΕΚΟ: Την άμεση εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την άρση μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, περικοπές επιδομάτων και προνομίων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, καθώς και αύξηση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισε χθες η Διυπουργική Επιτροπή σύμφωνα με την Ημερησία.

Σε τρεις φάσεις εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ αναφέρει η Καθημερινή, που παράλληλα κάνει λόγο για νέο καθεστώς προσλήψεων και λειτουργίας.

Μειώνονται άμεσα από 11% έως 63% οι μηνιαίες αποδοχές των προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων των ΔΕΚΟ που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως πρότεινε στη Διυπουργική Επιτροπή για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης, πρόταση που έγινε αποδεκτή, αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Ρευστοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στη Σοφοκλέους μετά το δεκαήμερο ανοδικό σερί επισημαίνει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία το μείον 3% του Τόκιο και το αρνητικό πρόσημο που κυριάρχησε στις ξένες αγορές δεν άφησαν αδιάφορη την Αθήνα.

Τόκιο: Η εισαγγελική έρευνα στην εταιρία Livedoor του νεαρού αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Τ. Χόριε πυροδότησε ”τσουνάμι” ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο του Τόκιο επισημαίνει η Ημερησία.

Ωράριο Τραπεζών: Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο ωράριο στις τράπεζες αναφέρει η Ημερησία, που παράλληλα σημειώνει πως επήλθε συμφωνία μεταξύ Eurobank – σωματείου, ενώ προσθέτει πως ακολουθεί και η Alpha Bank.

Ευρύτερες αλλαγές στον τραπεζοϋπαλληλικό κλάδο σηματοδοτεί η χθεσινή επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ Eurobank και Σωματείου Υπαλλήλων, μέσω της οποίας διευρύνεται κατά πολύ το ωράριο τραπεζικών συναλλαγών στα εμπορικά κέντρα The Mall και Cosmos και καθιερώνεται 35ωρο για τους εργαζομένους επισημαίνει το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Έως τα 65,52 δολάρια στο Λονδίνο και τα 67,20 δολάρια στη Νέα Υόρκη ανήλθε η τιμή του πετρελαίου χθες, αναφέρει η Εξπρές.

Ολυμπιακή: Πιέζει η Ευρωπαική Επιτροπή την κυβέρνηση να αναζητήσει το συντομότερο δυνατό λύση για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θέτοντας ασφυκτικές προθεσμίες για συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Το νέο εμπορικό εγχείρημά της με το λανσάρισμα του δορυφορικού Ιnternet ανακοίνωσε χθες η Hellas Sat (μέτοχός της ο ΟΤΕ κατά 99,68%), σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει μια επένδυση που επιβλήθηκε πολιτικά στον ΟΤΕ και που δύσκολα θα αποσβεστεί πριν από το όριο ζωής του δορυφόρου, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εμπορική: Εντός του πρώτου τριμήνου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως η Εμπορική Τράπεζα πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Μιλάνο και Παρίσι.

Την εκτίμησή του ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής θα ξεκινήσει τον Μάρτιο διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Γ. Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση-παρουσίαση του ομίλου στην ΕΘΕ, αναφέρει η Καθημερινή.

Γερμανός: Αποχωρεί από τη Unitel η Γερμανός επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία πουλάει τη συμμετοχή της στη ρωσική Vimpel έναντι 40 εκατ. δολαρίων.

ΓΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το εμπορικό κέντρο της ΓΕΚ στο Βόλο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως το κόστος της επένδυσης έφτασε στα 13 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v