Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η συμφωνία για την εξαγορά του 51,7% της Hyatt από την BC Partners, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για τη Σοφοκλέους, η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στη Σοφοκλέους, αλλά και τα νέα υψηλά του Dow Jones είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η συμφωνία για την εξαγορά του 51,7% της Hyatt από την BC Partners, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για τη Σοφοκλέους, η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στη Σοφοκλέους, αλλά και τα νέα υψηλά του Dow Jones είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Οικονομία: Με εμπροσθοφυλακή τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ και στο Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει νέο δυναμισμό στην ελληνική οικονομία, για να προσελκύσει νέα κεφάλαια και επενδύσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Με συνταγή ”Θάτσερ” η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους εργαζομένους και προχωρεί μεθοδικά στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ, στη διεύρυνση του ωραρίου στις τράπεζες και στην απαγόρευση στους δικαστές να παίρνουν αποφάσεις επί θεμάτων εισοδηματικής πολιτικής, σύμφωνα με Το Βήμα.

Αλογοσκούφης: Προειδοποίηση προς τους επενδυτές να μη λησμονούν το μάθημα της περιόδου 1999-2000 απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ταχεία άνοδο στη Σοφοκλέους, τονίζει η Καθημερινή.

”Φοβού το 1999” είπε χθες στους μικροεπενδυτές ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, επισημαίνοντας ότι οι ξένοι χαμπάρι δεν πήραν από την υπουργική παραίνεση, ενώ αντίθετα άρχισαν να πηδούν από το τρένο ”τρωκτικά” της περιφέρειας και ”παπαγαλάκια”.

ΓΣΕΕ: Απεργίες με κοινωνική αναταραχή προδιαγράφουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη νέα εθνική γενική σύμβαση του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, με τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ και των εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων, σημειώνει Το Βήμα.

Στην αντεπίθεση περνάει η ΓΣΕΕ με προτάσεις για την ανεργία, μεταξύ αυτών και την εφαρμογή του 35ωρου με τις ίδιες αποδοχές, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σοφοκλέους: Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν το 40,2% της συνολικής κεφαλαιοποίησης στη Σοφοκλέους, ενώ αύξηση της θέσης τους κατά 2,5% στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει η Καθημερινή.

Wall Street: Πάνω από τις 11.000 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως η τιμή του χρυσού κατέγραψε υψηλό 25ετίας.

Τράπεζες: Για προαναγγελία διεύρυνσης του ωραρίου των τραπεζών από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη κάνει λόγο η Ημερησία.

Ακτοπλοΐα: Την πλήρη απελευθέρωση των ναύλων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις κυριότερες γραμμές του Αιγαίου αποφάσισε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, σημειώνει η Ημερησία.

Ακίνητα: Σε φάση επιβράδυνσης των ρυθμών ανόδου των τιμών πώλησης φαίνεται ότι μπήκε η ελληνική κτηματαγορά τον Οκτώβριο 2005, αρκετά πριν γίνουν γνωστές οι νέες αντικειμενικές αξίες και επιβληθεί ο Φόρος Αυτόματου Υπερτιμήματος, σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 79 δήμους και περιοχές της Αττικής, αναφέρει το Κέρδος.

Hyatt: Ο τρίτος μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός ”Private Equity” έκλεισε χθες συμφωνία για την απόκτηση του 51,75% της εισηγμένης Hyatt Regency αντί τιμήματος 480 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Ημερησία.

Η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς εισηγμένης εταιρίας ανακοινώθηκε χθες, καθώς η βρετανική εταιρία επιχειρηματικών συμμετοχών BC Partners προχωράει στην απόκτηση του 51,57% της Hyatt έναντι 480 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εδραση: Νέο έργο στη Ρουμανία ανέλαβε η Έδραση, η οποία αναμένει την υπογραφή και άλλων συμβάσεων, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v