Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση έως τις 15/12, στις επικείμενες ”αποκαλύψεις” Παλαιοκρασσά, στην αύξηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων των εισηγμένων, στην ενίσχυση της παρακράτησης του φόρου, στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση έως τις 15/12, στις επικείμενες ”αποκαλύψεις” Παλαιοκρασσά, στην αύξηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων των εισηγμένων, στην αύξηση της παρακράτησης του φόρου, στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ελληνική Οικονομία: Και εναλλακτικό σενάριο εκτός από το βασικό θα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση έως τις 15 Δεκεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει η Ημερησία.

Παλαιοκρασσάς: Η πρόθεση του Γ. Παλαιοκρασσά να καταγγείλει κυβερνητικά στελέχη για εμπλοκή σε σκάνδαλα αναστατώνει το Μαξίμου, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι έως αργά χθες το βράδυ εντείνονταν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να χαμηλώσει τους τόνους.

Σε παράταξη μάχης βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση, έχοντας απέναντί της τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΔΕΗ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς ”φωτογραφίζει” υπουργούς και στελέχη υπουργείων ως υπαίτιους του πολέμου που υπέστη και δεν δείχνει διατεθειμένος να το βάλει κάτω.

Με όργιο πιέσεων και πόλεμο διαρροών για τις μεγάλες ζημιές της ΔΕΗ το τελευταίο 20μηνο επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει το νόμο της σιωπής και να αποφύγει την αναφορά ονομάτων πολιτικών στελεχών στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά, σημειώνουν Τα Νέα.

Παρακράτηση Φόρων: Αυξημένη, κατά 15,1%, θα είναι η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις το 2006, αφού η διατήρηση της φορολογικής κλίμακας οδηγεί σε αύξηση της επιβάρυνσης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Δάνεια: Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός των εισηγμένων εταιρειών, την ώρα που ο κύκλος της αύξησης των ευρω-επιτοκίων μόλις άνοιξε, αναφέρει η Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει ότι δάνεια ύψους 10,3 δισ. ευρώ ”πνίγουν” τις εισηγμένες.

Ακίνητα: Τις αλλαγές για τις νέες οικοδομές παρουσιάζει στον Ελεύθερο Τύπο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ενώ παράλληλα παρατίθεται και η τελική ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.

ΔΕΚΟ: Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αρχίζει αύριο η συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο στις ΔΕΚΟ, το οποίο επιφέρει ριζικές αλλαγές στις εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΓΣΕΕ: Τα ”αποκαλυπτήρια” της κυβέρνησης, ειδικά στη ΔΕΗ, χρησιμοποιούν τα συνδικάτα για να δείξουν τις αιτίες της κακοδαιμονίας των ΔΕΚΟ αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΟΠΑΠ: Για ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΠΑΠ για τα τερματικά από δύο ξένες εταιρίες κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει ότι σε 20 ημέρες εκδίδεται η απόφαση με τον κίνδυνο ο διαγωνισμός του Οργανισμού να τιναχθεί στον αέρα να ελλοχεύει, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως οι ξένες επιχειρήσεις καταγγέλλουν τον ΟΠΑΠ για μεροληψία και αδιαφάνεια.

Εμπορική: Επανέρχεται η Credit Agricole για την Εμπορική, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρεται στο νέο σχέδιο της γαλλικής τράπεζας.

Μηχανική: Ξεκίνησε το project της εταιρίας Μηχανική στο Κίεβο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι θεμελιώθηκε το οικιστικό συγκρότημα ”Άρτεμις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v