Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι αλλαγές στις δομές των ΔΕΚΟ, οι προειδοποιήσεις του ΟΟΣΑ για το δημοσιονομικό έλλειμμα, τα νέα υψηλά που κατέγραψε ο χρυσός, τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι αλλαγές στις δομές των ΔΕΚΟ, οι προειδοποιήσεις του ΟΟΣΑ για το δημοσιονομικό έλλειμμα, τα νέα υψηλά που κατέγραψε ο χρυσός, τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

ΟΟΣΑ: Ούτε μέχρι το 2007 δεν θα καταφέρει η Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω του 3% προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ, ο οποίος συνιστά καλύτερο έλεγχο των δημοσίων δαπανών και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στη δημόσια διοίκηση, αναφέρει η Καθημερινή.

Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στη χώρα μας θα υποχωρήσει στο 3,2% του ΑΕΠ το 2006, από 4,5% εφέτος, αλλά θα εξακολουθήσει να υπερβαίνει το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας που είναι 3% επισημαίνει Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών συνθηκών για πάνω από 100.000 εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ προχωρεί η κυβέρνηση, καταργώντας με νόμο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επιτρέποντας έτσι ακόμη και μειώσεις αποδοχών ή κατάργηση κεκτημένων επισημαίνουν Τα Νέα.

Με συβάσεις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα θα γίνονται εφεξής οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ, όπως προβλέπει το σχετικό σχέδιο νόμου που παρουσιάσθηκε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή, σημειώνει η Καθημερινή.

Η κυβέρνηση αγνόησε το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις και με νόμο – ακόμη και με υπουργικές αποφάσεις – θα καταργεί συλλογικές συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ξέπλυμα χρήματος: Με διακομματική συναίνεση η Βουλή ”ξέπλυνε την γκάφα” του νομοσχεδίου για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος αναφέρει Το Βήμα.

Χρυσός: Διέσπασε το φράγμα των 500 δολαρίων ο χρυσός, αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει ότι οι αναλυτές εκτιμούν πως η κούρσα θα συνεχιστεί.

Σοφοκλέους: Σε μόλις 22 επιχειρήσεις έχει περιοριστεί η λίστα αναμονής για εισαγωγή στο Χ.Α. σημειώνει η Καθημερινή.

Επιτόκια Στεγαστικών Δανείων: Οι εννέα στους δέκα ψηφίζουν κυμαινόμενο επιτόκιο, γεγονός που εξηγείται λόγω του ότι φέτος τα επιτόκια στη στεγαστική πίστη υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, επισημαίνει το Κέρδος.

Τουρκία: Επιθετική φορολογική πολιτική με στόχο την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφέρει η Ημερησία.

Ασφαλιστικές: Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης του ΥΠ.ΑΝ για την ανάκληση των αδειών ασφαλιστικών, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Εμπορική: Για περίεργους πανηγυρισμούς όσον αφορά στην Εμπορική κάνει λόγο η Ημερησία που συμπληρώνει ότι ο υπουργός οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης βλέπει τώρα προσέγγιση με την Credit Agricole.

Μάχη ερμηνειών και εντυπώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού οικονομίας και της Credit Agricole για το εάν είναι δικαίωμα ή υποχρέωση της Εμπορικής να επαναγοράσει τις μετοχές που κατέχει η γαλλική τράπεζα επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Στα 322 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημίες του ΟΤΕ στο εννεάμηνο (με βάση τα ΔΛΠ) λόγω της εθελουσίας αναφέρει η Εξπρές.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως η μετοχή του Οργανισμού ευνοείται από τις αλλαγές στους δείκτες του MSCI που ισχύουν από σήμερα στο Χ.Α.

ΟΛΠ: Πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ προτείνει να επιβληθεί στον ΟΛΠ η Επιτροπή Ανταγωνισμού που διενήργησε έρευνα για προνομιακή συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων Mediterranean Shipping Company, αναφέρει η Εξπρές.

Δέλτα: Θετική είναι η εικόνα των μεγεθών της Δέλτα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v