Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι τρεις ασφαλιστικές εταιρίες που βρίσκονται υπό την απειλή ”λουκέτου”, η προθεσμία για τους πόρους από το Γ’ ΚΠΣ, η χθεσινή πρεμιέρα του κανονισμού λειτουργίας του Χ.Α., η ”έκρηξη” κερδών της Εμπορικής στο εννεάμηνο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι τρεις ασφαλιστικές εταιρίες που βρίσκονται υπό την απειλή ”λουκέτου”, η προθεσμία για τους πόρους από το Γ’ ΚΠΣ, η χθεσινή πρεμιέρα του κανονισμού λειτουργίας του Χ.Α., η ”έκρηξη” κερδών της Εμπορικής στο εννεάμηνο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Παλαιοκρασσάς: Έντονες παρασκηνιακές συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης -η οποία επισήμως τον καλύπτει– έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσά περί ”διακομματικής ορχήστρας διαπλοκής στην Επιχείρηση”, αναφέρει Το Βήμα.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Στο ειδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου παραπέμπεται η Ελλάδα, κατηγορούμενη για παράτυπη ανάθεση του θερμοηλεκτρικού σταθμού Λαυρίου στη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, σημειώνει η Καθημερινή.

ΚΠΣ: Προθεσμία 12 μηνών υπάρχει για τα 15 δισ. ευρώ του Γ’ ΚΠΣ σημειώνει η Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας 700 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2005, τονίζοντας συγχρόνως ότι βρίσκονται ”στο κόκκινο” 10 προγράμματα.

Εξαγωγές: Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, η οποία συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Ομαλά εξελίχθηκε η χθεσινή πρεμιέρα του νέου κανονισμού λειτουργίας του Χ.Α., που συνοδεύτηκε και από την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με Το Βήμα.

Το τεστ της πρεμιέρας όσον αφορά στην κανονική διαπραγμάτευση στο Χ.Α. κατά τη χθεσινή πρώτη της εφαρμογής του νέου κανονισμού ολοκληρώθηκε κανονικά, καθώς δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα, αναφέρει η Εξπρές, η οποία όμως συμπληρώνει ότι οι χρηματιστές ζητούν τεχνικές βελτιώσεις για το τελευταίο 15λέπτο της διαπραγμάτευσης στη μέση σταθμική τιμή, που παρουσίασε επί του πρακτέου και τις μεγαλύτερες δυσχέρειες.

Ασφαλιστικές: Με λουκέτο απειλούνται 3 ασφαλιστικές εταιρίες σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία διευκρινίζει πως πρόκειται για τις Αργοναυτική, Άστρα και Γαλαξίας.

Το Βήμα συμπληρώνει πως εντοπίστηκε έλλειμμα 345 εκατ. ευρώ στην ασφαλιστική αγορά, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στον αέρα βρίσκονται 250.000 ΙΧήδες.

Κορυφή του παγόβουνου και μόνο αποτελεί το απειλούμενο κλείσιμο τριών ”μικρών”, αλλά με 240.000 πελάτες, ασφαλιστικών εταιριών του κλάδου αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Τράπεζες: Η μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια των καταθέσεων και των δανείων, αλλά και οι υψηλές προμήθειες που επιβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες σε μια σειρά από συναλλαγές εκτοξεύουν τα κέρδη τους σε επίπεδα-ρεκόρ, τονίζουν Τα Νέα.

ΔΕΚΟ: Για τέλος της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη σκληρή γραμμή.

Ολυμπιακή: Σε δικαστική εκκρεμότητα διαρκείας ενάμιση – δύο χρόνων μπαίνει η υπόθεση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μετά την προσφυγή ακύρωσης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατέθεσε η Ελλάδα την Παρασκευή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Εξπρές.

Εμπορική: Σημαντική βελτίωση πέτυχε η Εμπορική Τράπεζα στο εννεάμηνο, με τα κέρδη να φτάνουν στα 67,4 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση σε σχέση με 1,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρεται παράλληλα και στην επιστολή που απέστειλε η Credit Agricole προς την Εμπορική σχετικά με τη συμφωνία του 2000.

Για γκάφα αλά γαλλικά με την Εμπορική κάνουν λόγο Τα Νέα, που επισημαίνουν ότι η γαλλική Credit Agricole άδειασε τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τη σύμβαση με την τράπεζα.

Credit Agricole: Οι αναδοχές μπαίνουν στο στόχαστρο της Credit Agricole σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει ότι οι Γάλλοι διεκδικούν την αναδοχή του Τ.Τ. και την αποτίμηση του ”Ελ. Βενιζέλος”, ενώ ρίχνουν τους τόνους αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

ΔΕΗ: Η μετοχή της ΔΕΗ είναι ”υποεκτιμημένη”, καθώς η νέα στρατηγική που βρίσκεται στα σκαριά θα αποδώσει σημαντικούς επενδυτικούς καρπούς μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κέρδος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ στην προσπάθεια μείωσης του κόστους του ενεργειακού κόστους ξεκίνησε επαφές με την Προμηθέας Gas και άλλες εταιρίες για εναλλακτικό προμηθευτική φυσικού αερίου, αναφέρει η Ημερησία.

Αγροτική: Η χρονιά των ρεκόρ είναι φέτος για την Αγροτική Τράπεζα, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΕΤΑ: Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι επενδυτές που μίσθωσαν ακίνητα της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης τα περασμένα χρόνια, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αν. Λιάσκος, σημειώνει το Κέρδος.

ΔΕΚΑ: Την ενοχή, και κατά συνέπεια την καταδίκη του προέδρου και των μελών της πρώην διοίκησης της ΔΕΚΑ ΑΧΕ για το κακούργημα της απιστίας, που κατά το κατηγορητήριο διέπραξαν σε βάρος του Δημοσίου αλλά και της ΔΕΚΑ παραμονές των εκλογών του 2000 μέσω αγοραπωλησιών μετοχών στη Σοφοκλέους, ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Πλιώτας, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v