Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στον προϋπολογισμό του 2006 και στις επικείμενες αλλαγές του, στη νέα παράταση σχετικά με την τύχη της Ολυμπιακής, στον πιθανό ανοδικό κύκλο επιτοκίων, στην αναμέτρηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών για τους μισθούς, αλλά και στις αλλαγές στους εκτελωνισμούς αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στον προϋπολογισμό του 2006 και στις επικείμενες αλλαγές του, στη νέα παράταση σχετικά με την τύχη της Ολυμπιακής, στον πιθανό ανοδικό κύκλο επιτοκίων, στην αναμέτρηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών για τους μισθούς, αλλά και στις αλλαγές στους εκτελωνισμούς αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Προϋπολογισμός: Η κυβέρνηση υποχρεώνεται ύστερα από απαίτηση της Κομισιόν να ακυρώσει το σχέδιο τιτλοποίησης για έσοδα 2 δισ. ευρώ το 2006 και περικόπτει κατά 300 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την τιτλοποίηση του 2005, επισημαίνει η Ημερησία.

Η κυβέρνηση πιεζόμενη από τις Βρυξέλλες αλλάζει σήμερα τον προϋπολογισμό που παρουσίασε προ μηνός, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα την τιτλοποίηση –που κατ’ αρχάς απορρίφθηκε– και μεταφέρει το βάρος της μείωσης των ελλειμμάτων στους μισθούς και στις συντάξεις.

Σε μεγαλύτερες περικοπές στις αυξήσεις μισθών και σε πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου καταφεύγει η κυβέρνηση, μετά το ”όχι” των Βρυξελλών στα λογιστικά της τεχνάσματα για τη μείωση του ελλείμματος του 2006, αναφέρουν Τα Νέα.

Επιτόκια: Ύστερα από μια μακρά περίοδο συνεχούς πτώσης επιτοκίων και αφού παρέμειναν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομία εισέρχεται σε ανοδική φάση επιτοκίων ενδεχομένως πριν από το τέλος του έτους, αναφέρει η Καθημερινή.

Ακίνητα: Έως το τέλος Νοεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει τις αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου και μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές από την 1η Ιανουαρίου 2006, την καθιέρωση του φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος, καθώς και του τέλους συναλλαγής επί των ακινήτων, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τέλος στην αβεβαιότητα για το νέο καθεστώς φορολόγησης των ακινήτων φέρνει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου μέσα στο Νοέμβριο, επισημαίνει η Εξπρές.

ΓΣΕΕ: Μια από τις πλέον κρίσιμες διαπραγματεύσεις σε επίπεδο των κατώτατων ορίων σε μισθούς και ημερομίσθια του ιδιωτικού τομέα ξεκινάει σήμερα με την αποστολή του κειμένου καταγγελίας της ισχύουσας σύμβασης στις εργοδοτικές οργανώσεις των βιομηχάνων, των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αρχίζει η μάχη των μισθών, τονίζει Το Βήμα, που επισημαίνει ότι τα συνδικάτα ζητούν 7%-8%.

Τελωνεία: Ξηλώνουν τα ”αμαρτωλά” τελωνεία και κλείνουν τον δρόμο στο λαθρεμπόριο που ”άνοιξε” στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, αναφέρει η Ημερησία.

Για ριζικές αλλαγές στους εκτελωνισμούς κάνει λόγο το Κέρδος, που τονίζει πως στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

ΔΕΚΟ: Χάνουν το πλεονέκτημα της μονιμότητας όσοι προσλαμβάνονται στις ΔΕΚΟ και στις θυγατρικές τους, από την 1-1-2006, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Γάλα: Ενισχύουν τα μερίδιά τους οι μικρότερες γαλακτοβιομηχανίες, σε μια αγορά που εμφανίζει σημάδια κόπωσης, σημειώνει η Καθημερινή επικαλούμενη μελέτη της Hellastat.

Επενδύσεις: Κεφάλαια περίπου 70 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε κινητή περιουσία ελληνικών οικογενειών, αναζητούν κατεύθυνση και απόδοση υψηλότερη του πληθωρισμού με τοποθετήσεις ως επί το πλείστον σε κινητές και άλλες αξίες του εξωτερικού.

Ολυμπιακή: Μέσα σε 15 ημέρες η κυβέρνηση θα ”διερευνήσει” το ενδιαφέρων των υποψήφιων αγοραστών της Ολυμπιακής, ώστε η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίσει – στο διάστημα αυτό ενήμερη θα είναι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με Το Βήμα.

Νέα παράταση δίνει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης της Ολυμπιακής, όταν την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος, σημειώνει το Κέρδος.

Alpha Bank: Βελτίωση στα επίπεδα του 15%-18% θα παρουσιάσει η Alpha Bank στο εννεάμηνο, αναφέρει η Ημερησία.

Eurobank: Νέες τιτλοποιήσεις σχεδιάζει η Eurobank, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η τράπεζα ενδιαφέρεται για την Εμπορική, υπό όρους.

Αλουμίνιον: Ιδιαίτερα θετικά επηρέασε τα αποτελέσματα της Αλουμίνιον της Ελλάδος η συνεχής άνοδος των τιμών του αλουμινίου, σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν κατά 40%.

FORTHnet: Τους λόγους για τους οποίους η FORTHnet απορρίπτει τα 8 ευρώ της Intracom αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΛΤΑ: Παρά το επενδυτικό φιάσκο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι με το κατασκευαστικό έργο να έχει μείνει στη μέση και τον εξοπλισμό να απαξιώνεται εν μέσω πρωτοφανών ρητρών αύξησης της τιμής του, ο οίστρος για νέες επενδύσεις συνεχίζεται κατά τον ίδιο ανορθόδοξο τρόπο τονίζει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v