Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, η αγορά των ακινήτων και η εφαρμογή του ΦΠΑ, οι αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, αλλά και η πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια του δολαρίου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, η αγορά των ακινήτων και η εφαρμογή του ΦΠΑ, οι αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, αλλά και η πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια του δολαρίου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

ΔΕΚΟ: Ολοκληρώνουν άρον άρον το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ με στόχο να αλλάξουν τη δυσμενή ”ατζέντα” για την κυβέρνηση, επισημαίνει η Ημερησία.

Ακίνητα: Σε περιπέτειες κινδυνεύουν να εμπλακούν από το 2006 οι αγοραστές και οι πωλητές ακινήτων σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως η Εφορία σχεδιάζει αυστηρούς ελέγχους ώστε να μην υπάρξουν απώλειες από την εφαρμογή του ΦΠΑ.

Αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης όσον αφορά στον χρόνο εφαρμογής των αλλαγών στη φορολογία κεφαλαίου, αλλά και της αύξησης των αντικειμενικών αξίων από τις αρχές του ερχόμενου έτους.

Φορολογία: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αναπροσαρμογή όλων των Μονάδων Συντελεστών Καθαρού Κέρδους, ενώ περισσότερα από 100 επαγγέλματα θα αποκτήσουν για πρώτη φορά ένα μοναδικό συντελεστή που θα καθορίζει αν θα υπόκειται ή όχι σε έλεγχο από την Εφορία, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιτόκια: Η ”υπερθέρμανση” της οικονομίας και τα προβλήματα του πληθωρισμού πείθουν τις νομισματικές αρχές των ΗΠΑ ότι επιβάλλεται νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως η συνέχεια θα δοθεί αύριο Τρίτη στη FED.

Τράπεζες: Σημαντικά αυξημένα μερίσματα έως και 50%-55% εκτιμάται ότι θα διανείμουν οι τράπεζες για την οικονομική χρήση 2005, λόγω της μεγάλης βελτίωσης της κερδοφορίας, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ναυτιλία: Το βαθύ κράτος στέκεται εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις στην ακτοπλοΐα, αναφέρει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Γεράσιμος Στρίντζης.

Τουρισμός: Ο ανταγωνισμός πιέζει τις τιμές των κλινών, επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Γ. Τσακίρης.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Για κοινοτικό μπλόκο στη σύμβαση για το μετρό της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν ζητά από την κυβέρνηση να διερευνηθούν, πριν από την υπογραφή, οι καταγγελίες για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου.

ΟΠΑΠ: ”Άγιος Παντελεήμων” και το 2005 η ΟΠΑΠ μοίρασε αφειδώς και… ρουσφετηδόν εκατομμύρια ευρώ και τώρα αναγκάζεται να νομιμοποιήσει αναδρομικά την υπέρβαση του προϋπολογισμού των χορηγιών, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Marfin: Σε τρεις άξονες στηρίζονται οι επόμενες κινήσεις της Marfin σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που κάνει λόγο για αύξηση κεφαλαίου, εξαγορές και ”παρασκήνια”.

Θεμελιοδομή: Στενεύουν τα περιθώρια για τη Θεμελιοδομή, ενώ συνεχίζονται οι επαφές για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v