Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η γρίπη των πουλερικών, η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, τα διαρθρωτικά μέτρα για τον τουρισμό, αλλά και οι εξελίξεις γύρω από την πώληση της Ολυμπιακής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η γρίπη των πουλερικών, η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, τα διαρθρωτικά μέτρα για τον τουρισμό, αλλά και οι εξελίξεις γύρω από την πώληση της Ολυμπιακής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Γρίπη Πουλερικών: ”Παγκόσμια απειλή” χαρακτηρίστηκε χθες η γρίπη των πτηνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται ”διεθνή συντονισμένη δράση” επισημαίνει Το Βήμα.

Οικονομία: Δύο μείζονος σημασίας αλλαγές στην οικονομία τίθενται σε αμφισβήτηση αναφέρει η Ημερησία, που σημειώνει πως η Ε.Ε. ζητά διευκρινίσεις για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, συμπληρώνοντας πως το κόστος της εθελουσίας στον ΟΤΕ υπερβαίνει τις προβλέψεις.

Γκαργκάνας: Αποδέκτες τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση και τις τράπεζες είχαν οι τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνα, στη Βουλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Τη ”νέα αρχή” στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων επισφράγισε η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομίας Χρ. Φώλια με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Ντανούτα Χούμπνερ, που έλαβε χώρα χθες στις Βρυξέλλες, σημειώνει η Καθημερινή, προσθέτοντας ότι η επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνέργεια που υπάρχει πλέον μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αθηνών.

Επιτόκια: Ο φόβος ότι οι αυξήσεις του πετρελαίου θα μετακυλιστούν σε άλλους τομείς της οικονομίας φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα επιτόκια του ευρώ, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έστειλε χθες μήνυμα ότι θα δράσει αποφασιστικά σε μια τέτοια περίπτωση.

ΙΚΑ: Διευρύνεται επικίνδυνα η ”μαύρη τρύπα” στο ΙΚΑ, σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει ότι ο κλάδος ασθενείας του μεγαλύτερου Ταμείου θα εμφανίσει έλλειμμα 826 εκατ. ευρώ.

Αμοιβαία Κεφάλαια: Αμοιβαία Κεφάλαια με μεγαλύτερη γκάμα επενδυτικών ευκαιριών, πολύ χαμηλές προμήθειες και υψηλότερες αποδόσεις για τους μικροεπενδυτές θα ”κατακλύσουν” την ελληνική αγορά με τη νέα πολιτική της Κομισιόν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας των ευρωπαϊκών Αμοιβαίων Κεφαλαίων αναφέρει το Κέρδος.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Σχέδιο τιτλοποιήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Εξπρές.

Κτηματαγορά: Με τεχνητές αναπνοές η κυβέρνηση επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή την κτηματαγορά, καθώς φοβάται το πλήγμα που θα δεχθεί σε δυο μήνες με την επιβολή του ΦΠΑ αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η κυβέρνηση ανησυχεί επίσης ότι αν καταργηθεί ο ”αέρας” στο Χ.Α. θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση των συναλλαγών και ενδεχομένως των τιμών ορισμένων μικρών μετοχών.

Τουρισμός: Δέσμη 14 μέτρων για τη διευθέτηση χρόνιων διαρθρωτικών εκκρεμοτήτων στον χώρο του τουρισμού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Λιάσκος κατά τη διάρκεια του 4ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σημειώνει η Καθημερινή.

Ενέργεια: Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ στην ενέργεια αναφέρει η Εξπρές, που παράλληλα συμπληρώνει πως στην τελική ευθεία βρίσκεται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πτηνοτροφία: Κρίσιμες ώρες διέρχεται ο κλάδος των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, ο οποίος πλήττεται καίρια από το κλίμα πανικού που επικρατεί πλέον στη χώρα μας λόγω της γρίπης των πουλερικών, τονίζει το Κέρδος.

Εθνική: Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τηλεγραφήματα διεθνών ειδησιογραφικών πρακτορείων, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων διεκδικητών της μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας BCR, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Για αιφνίδια παραίτηση του Ρ. Μωυσή από τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία τονίζει πως αφού ο Γ. Παλαιοκρασσάς παρέμεινε στη ΔΕΗ ήταν φυσική η απομάκρυνση των ”διαφωνούντων” με πρώτο το μέλος του Δ.Σ. Ραφαήλ Μωυσή.

Χάος επικρατεί στις συναλλαγές του Δημοσίου με τους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της ΔΕΗ είναι τα υπουργεία, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι το Δημόσιο οφείλει στην Επιχείρηση το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, εκ του οποίου 26 εκατ. ευρώ χρωστάει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη ύψους 88-99 εκατ. ευρώ αναμένει στο εννεάμηνο η Τράπεζα Κύπρου, τα οποία και θα είναι βελτιωμένα κατά 68% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σελόντα: Joint Venture με Άραβες συστήνει η Σελόντα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως θα πραγματοποιηθεί επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ για μονάδα λαβρακίου στην Ουαλία.

Ολυμπιακή: Νομική φόρμουλα για την αγορά των Ολυμπιακών Αερογραμμών χωρίς τη συνοδεία του προστίμου της ευρωπαϊκής επιτροπής φαίνεται ότι αναζητεί η York Capital, χρηματοδότης της Olympic Investor, τονίζει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v