Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το ύψος του δανεισμού, αλλά και το ταμειακό έλλειμμα, το νέο άλμα του πετρελαίου, η καταγραφή των ακινήτων, οι ανησυχίες της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής, ενώ στο επίκεντρο παραμένει το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το ύψος του δανεισμού, αλλά και το ταμειακό έλλειμμα, το νέο άλμα του πετρελαίου, η καταγραφή των ακινήτων, οι ανησυχίες της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής, ενώ στο επίκεντρο παραμένει το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Δανεισμός: Στο ύψος-ρεκόρ των 127 δισ. ευρώ ανήλθαν τα χρέη των ιδιωτών - επιχειρήσεων αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το ταμειακό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 12%.

Παπαδήμος: Να επανεξεταστούν οι μηχανισμοί καθορισμού των μισθών, συμπεριλαμβανομένης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας χθες στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σημειώνει η Ημερησία.

Κοινωνικά Κονδύλια: Τα μεγαλύτερα κοινωνικά κονδύλια στην Ευρώπη έλαβε η Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία σημειώνει ότι συνολικά η χώρα μας έλαβε πέρυσι 5,8 δισ. ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο 3,52% του ΑΕΠ.

Σοφοκλέους: Τυφώνας νέων εξελίξεων σαρώνει τη Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι όλα αλλάζουν και δεν μένουν ίδια, εξηγώντας ότι καταργείται οριστικά και αμετάκλητα ο ”αέρας”, δημιουργείται η νέα αγορά, θεσμοθετούνται οι ευθύνες των αναδόχων για τις νέες εισαγωγές, οδηγούνται στην έξοδο οι υπό επιτήρηση μετοχές.

Εντονότατες είναι οι αντιδράσεις, τόσο στις τάξεις των επαγγελματιών του χώρου, των χρηματιστών, όσο και στους απλούς μικροεπενδυτές, για τη δρομολογούμενη από τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατάργηση του Τ+3, ήτοι του άτυπου τριήμερου ”αέρα”, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αλλάζουν αγορές και ωράριο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α., καθώς η σχετική επιτροπή για τη διαβούλευση του νέου κανονισμού περαίωσε το έργο της και το τελικό στάδιο συζητείται σήμερα στο Δ.Σ. το Χ.Α., επισημαίνει η Εξπρές.

ΔΕΚΟ: Για νέα ανταρσία διοικητών των ΔΕΚΟ κάνει λόγο Το Βήμα, που αναφέρει πως οι διοικητές αρνούνται να εφαρμόσουν εντολή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και να υποβάλουν τους προϋπολογισμούς του 2006.

Ακίνητα - Περιουσιολόγιο: Στην ενεργοποίηση του ”μεγάλου αδερφού” προχωρά η εφορία προκειμένου να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις πάσης φύσεως αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να μπορεί να εντοπίζει τους υπόχρεους στον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ακόμη και στον φόρο κατοχής, όποτε αυτός εφαρμοστεί, επισημαίνει το Κέρδος.

Με καθυστέρηση επτά χρόνων ξεκινάει η καταγραφή όλων των ακινήτων που κατέχουν οι Έλληνες στο πληροφοριακό σύστημα taxis, σημειώνει η Καθημερινή, ενώ προσθέτει ότι αυτό θα διευκολύνει το Δημόσιο να διενεργεί διασταυρώσεις στις ιδιοκτησίες. Παράλληλα, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η καταγραφή θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στην επιβολή του ΦΠΑ στην οικοδομή, αλλά θα οδηγήσει και στην κατάργηση του Φόρου μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Πετρέλαιο: Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές, όπου οι επενδυτές, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί ο τυφώνας ”Ρίτα”, αναζητούν καταφύγιο στον χρυσό και στα κρατικά ομόλογα, αναφέρει η Ημερησία, που τονίζει ότι το πετρέλαιο έφτασε και πάλι στα 68 δολάρια το βαρέλι, ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν διυλιστήρια στον κόλπο του Μεξικού.

Χρυσός: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών έφτασε η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας τα 470 δολάρια η ουγκιά, επίπεδο που από τους αναλυτές θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς επιβεβαιώνει ότι η τιμή του μετάλλου έχει περάσει σε υψηλότερη κλίμακα διακύμανσης, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εφοπλιστές: Εικονικά πρόστιμα στους εφοπλιστές επιβάλλει ο υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με Τα Νέα, που αναφέρουν ότι στις 7 Αυγούστου ανακοίνωσε πρόστιμα ύψους 528.247 ευρώ, αλλά στις 14 Σεπτεμβρίου ομολογούσε στη Βουλή ότι επέβαλε πρόστιμα ύψους μόνο 3.110 ευρώ.

Λιανικό Εμπόριο: Εκτεθειμένο στην επίδραση των διεθνών συνθηκών είναι το λιανικό εμπόριο στη χώρα μας, όπως προκύπτει από έρευνα της Kantor Capital, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη, στην Ελλάδα ο πλέον ανεπτυγμένος κλάδος του λιανικού εμπορίου παραμένει αυτός των σούπερ μάρκετ με μερίδιο 52% στο σύνολο των πωλήσεων, αναφέρει το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Μεγαλώνει η σύγχυση για την τύχη της Ολυμπιακής, καθώς εντείνεται η κυβερνητική πολυγλωσσία, αναφέρει Το Βήμα.

Σε πτώχευση θα οδηγηθούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τις προσεχείς 15 ημέρες, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που επισημαίνει ότι Δημόσιο και ιδιώτες θα συστήσουν τη νέα, αλλά πολύ μικρότερη Ολυμπιακή από τον Φεβρουάριο.

Τράπεζα της Ελλάδος: Την κατάργηση του πλαφόν στο εφάπαξ των υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος πρότεινε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δ. Λινός, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την ώρα μάλιστα που η διοίκηση της τράπεζας σχεδιάζει να προχωρήσει σε κλείσιμο υποκαταστημάτων και εθελούσια έξοδο σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, επισημαίνει Το Βήμα.

ΔΕΛΤΑ: Το σύνολο των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος βρίσκεται στο στόχαστρο της ΔΕΛΤΑ αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως κεντρικό σημείο αμφισβήτησης είναι η χρήση του τοπωνυμίου Όλυμπος.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση των εταιριών Βίγλα (όμιλος ΔΕΛΤΑ) και γαλακτοβιομηχανίας ”Ολύμπου”, σημειώνει η Καθημερινή, που επισημαίνει ότι η κόντρα δεν θα περιοριστεί στις επισημάνσεις του φρέσκου γάλακτος, αλλά φαίνεται πως θα επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπου έχουν παρουσία οι δύο ανταγωνιστές.

Πρόοδος ΑΕΕΧ: Ξεκινάει στις 30/9 η αύξηση κεφαλαίου της Πρόοδος ΑΕΕΧ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει ότι το δικαίωμα αποκόπτεται τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v