Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στο ”τριπλό” κυβερνητικό σχέδιο για τιτλοποιήσεις, πώληση του 10% του ΟΤΕ και φορο-σαφάρι, στις εξελίξεις που αφορούν τους φορολογικούς ελέγχους, αλλά και στις εξαγγελίες Σιούφα για μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Κρατικά έσοδα: Στην τιτλοποίηση εσόδων, στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στις μετοχοποιήσεις ως επόμενες κινήσεις προκειμένου να τονωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, αναφέρεται η Οικονομική Καθημερινή στο βασικό της θέμα.

”Τρεις κινήσεις για να γεμίσουν τα ταμεία”, είναι ο βασικός τίτλος του Χρηματιστηρίου. ”Η ανάπτυξη θα στηριχθεί στις αποκρατικοποιήσεις” είναι το πρώτο θέμα του Κέρδους, το οποίο ακόμη γράφει για ”άμεση διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ”.

Παρόμοιο τίτλο φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της και η Εξπρές γράφοντας: ”ΟΤΕ: ταχύτερα η διάθεση των μετοχών”, ενώ το πρώτο θέμα του Βήματος Ανάπτυξη τιτλοφορείται ”Άμεση πώληση του 9,5% του ΟΤΕ”

Το θέμα ”χτυπούν” ακόμη στα πρωτοσέλιδά τους και οι Ναυτεμπορική και Ημερησία, ενώ η Οικονομική Ελευθεροτυπία γράφει ”με ΟΤΕ και τιτλοποίηση μπαλώνουν την τρύπα”.

Πετρέλαιο: ”Μέτρα για περιορισμό της εξάρτησης της Ελλάδας από το πετρέλαιο” τιτλοφορείται το σχετικό θέμα της Καθημερινής, το οποίο αναφέρεται στις χθεσινές εξαγγελίες Σιούφα για χρησιμοποίηση φυσικού αερίου στα δημόσια κτίρια της χώρας.

”Στροφή σε φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές”, είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος στο Κέρδος.

Φορολογία: ”Έρχονται σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής”, τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική, γράφοντας για την επαναφορά των υποχρεωτικών δηλώσεων ΦΠΑ και με μηδενικό υπόλοιπο. ”Φορολογική επιτήρηση”, τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της Εξπρές. ”Λουκέτο στις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν”, αναφέρει η Ημερησία.

”Λουκέτα από την εφορία σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν”, είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος.

Motor Oil: Συζητήσεις για πώληση του 42% της Motor Oil, γράφει η Ημερησία, αναφερόμενη στο τουρκικό ενδιαφέρον για το ποσοστό της Aramco, ενώ το Χρηματιστήριο κάνει λόγο για διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων εκ μέρους της εταιρίας.

Ευρωπαϊκή εταιρία: στη θεσμοθέτηση και στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής εταιρίας αναφέρεται το Βήμα Ανάπτυξη. Όπως αναφέρει, μέσω του νέου αυτού τύπου εταιρίας, επιχειρήσεις από διάφορα κράτη-μέλη θα μπορέσουν να δραστηριοποιούνται σε όλα τα κράτη-μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v