Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στις δαπάνες για τις δημόσιες επενδύσεις, στην επιβολή δεύτερου πακέτου φόρων, αλλά και στη φορολογία των ακινήτων, στο ομολογιακό δάνειο του 2001 του ΟΤΕ που λήγει αύριο, καθώς και στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για τα τερματικά αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στις δαπάνες για τις δημόσιες επενδύσεις, στην επιβολή δεύτερου πακέτου φόρων, αλλά και στη φορολογία των ακινήτων, στο ομολογιακό δάνειο του 2001 του ΟΤΕ που λήγει αύριο, καθώς και στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για τα τερματικά αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Γραφειοκρατία: Κενό γράμμα αποδεικνύεται η ρύθμιση για διεκπεραίωση υποθέσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες εντός 50 ημερών, τονίζουν Τα Νέα.

Πληθωρισμός: Σημαντική άνοδο παρουσίασε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, λόγω καυσίμων, βιομηχανικών προϊόντων, αλλά και των διαφορετικών ημερομηνιών έναρξης των εκπτώσεων αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επενδύσεις: Δραματική είναι η συρρίκνωση των δαπανών για τις δημόσιες επενδύσεις σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως δεν εκτελείται ούτε το ήδη ψαλιδισμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Φορολογία: Νομοτέλεια θεωρούν στο οικονομικό επιτελείο την επιβολή ενός δεύτερου πακέτου φόρων (περί τον Οκτώβριο), μετά τον εκτροχιασμό των εσόδων και (για πρώτη φορά) των δαπανών του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Ακίνητα: Αλλαγές ετοιμάζονται στη φορολογία ακινήτων αναφέρει η Ημερησία, η οποία σημειώνει πως οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη είναι θέμα ημερών.

Παραμένουν τα αφορολόγητα και ο φόρος μεταβίβασης για την πρώτη κατοικία, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που συμπληρώνει πως εκτός ΦΠΑ θα είναι το 70%-80% των νέων οικοδομών.

Μαρίνα Αλίμου: Μεγάλα σχέδια υπάρχουν σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική για τη μαρίνα Αλίμου, καθώς η διοίκηση της ΕΤΑ φέρεται να πραγματοποιεί σχέδιο για αναβάθμιση της εν λόγω μαρίνας στη μεγαλύτερη της Μεσογείου.

Ντουίζενμπεργκ: Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του ”κ. Ευρώ”, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η οποία αναφέρει πως ο Ντουίζενμπεργκ, πρώτος τραπεζίτης του ευρώ, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του.

ΟΤΕ: Στην τελική ευθεία για την έκτη κατά σειρά μετοχοποίηση του ΟΤΕ βρίσκεται το Δημόσιο, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει πως ο δρόμος ανοίγει με την αναστροφή του ομολογιακού δανείου του 2001, που λήγει αύριο.

ΟΠΑΠ: Για σκιές στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για τα τερματικά κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενες εταιρίες διαπιστώνουν ελλείψεις, ασάφειες, νομικά κενά και αντιφάσεις με το κοινοτικό δίκαιο.

Τράπεζα Κύπρου: Διπλασιασμό κερδοφορίας θα εμφανίσει η Τράπεζα Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως τα κέρδη της τράπεζα θα φτάσουν στα 53-55 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Ανοδικά για 13 σερί συνεδριάσεις κινήθηκε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, διαμορφούμενη σε υψηλά 20μήνου και συγκεκριμένα στα 7,34 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Νεώριο: Στην ”ακτινογραφία” του ομίλου της Νεώριο αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας αφενός πως η κεφαλαιοποίηση είναι ”υποτιμητική” και αφετέρου πως υπάρχουν προσδοκίες αναγέννησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v