Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο, η αντίδραση των αγορών, οι προβλέψεις των ειδικών για την ”επόμενη μέρα”, η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία και οι συστάσεις του Οργανισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο, η αντίδραση των αγορών, οι προβλέψεις των ειδικών για την ”επόμενη μέρα”, η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία και οι συστάσεις του Οργανισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Τρομοκρατικό χτύπημα: Το φάντασμα της τυφλής τρομοκρατίας πλανάται ξανά πάνω από την Ευρώπη επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ομάδα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

Το χθεσινό χτύπημα στο κέντρο του Λονδίνου, της πρωτεύουσας μιας χώρας που θεωρείται από πολλούς η καλύτερα ”θωρακισμένη” στον κόσμο έναντι της τρομοκρατίας, απέδειξε ότι η τρομοκρατία αποτελεί μόνιμο και όχι περιστασιακό φαινόμενο της εποχής μας, με πολύ μεγάλες δυσκολίες πρόληψης, αν όχι καταστολής, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία τέσσερις τουλάχιστον βόμβες εξερράγησαν σε ώρα αιχμής στο μετρό και σε λεωφορείο στο κέντρο του Λονδίνου.

Τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων και έναν χρόνο μετά τις εκατόμβες της Μαδρίτης, η σκιά της τρομοκρατίας πέφτει και πάλι βαριά στον δυτικό κόσμο, σημειώνει η Καθημερινή.

Η Ελευθεροτυπία συμπληρώνει πως σύμφωνα με τον Τόνι Μπλερ η επίθεση έγινε στο όνομα του Ισλάμ, ενώ αναφέρει πως Σιράκ και Πούτιν ζητάνε ενότητα και αγώνα.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ολόκληρη η Ευρώπη μετά το ντόμινο τρόμου που προκάλεσαν οι χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις με τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα, τονίζουν Τα Νέα.

Πνίγηκε στο αίμα το Λονδίνο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκε μια μέρα μετά τους πανηγυρισμούς για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αγορές: Πρόσκαιρο ήταν το σοκ που προκάλεσαν στους επενδυτές οι αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, αναφέρει Το Βήμα.

Ο εφιάλτης του τρόμου εμφανίστηκε χθες στις διεθνείς αγορές μετά το συντονισμένο μπαράζ επιθέσεων στο Λονδίνο, επιθέσεων που ήρθαν συγχρόνως με την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της G8 στη Σκωτία και μια ημέρα μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από τη βρετανική πρωτεύουσα, επισημαίνει το Κέρδος.

ΟΟΣΑ: Ακόμη και μειώσεις μισθών προτείνει ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του σημειώνει η Ημερησία.

Προσγειώνει τις ελπίδες για πραγματική σύγκλιση της οικονομίας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σύντομο χρονικό διάστημα η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, αναφέρει η Καθημερινή.

Σκληρά μέτρα, κυρίως για το Ασφαλιστικό αλλά και την αγορά εργασίας, και νέα φορολογικά μέτρα είναι η ”συνταγή” που δίνει στην ετήσια έκθεσή του ο ΟΟΣΑ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται πάνω από τις δυνάμεις της και τα όρια αντοχής της, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πληθωρισμός, να διαβρώνεται η ανταγωνιστικότητα και να υπονομεύεται η ανάπτυξης, αναφέρει η Εξπρές.

Σε ”εισαγόμενα” μέτρα που οδηγούν στην περικοπή κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μελλοντικών συνταξιούχων και σε ”διαρκή λιτότητα” στον δημόσιο τομέα θέλει να στηριχθεί τώρα η κυβέρνηση για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ το 2006, σύμφωνα με Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Το ”κρυφτούλι” των χρηματιστηριακών αρχών με τους ”παπαγάλους”, τις ”ύαινες” και τα λοιπά ζωντανά της ”ζούγκλας” της Σοφοκλέους λαμβάνει οριστικά τέλος, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει ότι η νέα νομοθεσία για το Χ.Α. αναφέρει για πρώτη φορά, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, τα όρια δράσης όλων των εμπλεκομένων στην αγορά και φιλοδοξεί να καταστεί σημαντικό εργαλείο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στον θεσμό.

ΣΔΟΕ: Τοκογλυφικά κυκλώματα και λαθρεμπόρους πολύτιμων μετάλλων εντόπισε το ΣΔΟΕ στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει το Κέρδος.

Ακτοπλοΐα: Την κατάργηση τελών υπέρ τρίτων στους ναύλους και συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας ζητούν οι ακτοπλόοι σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τηλεπικοινωνίες: Στην επιστολή της Κομισιόν προς την Ελλάδα με την οποία εγκαλεί τη χώρα μας για την έλλειψη καταλόγων στις τηλεπικοινωνίες αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΠΑΠ: Έξι νέες συμβάσεις υπογράφει ο ΟΠΑΠ με την Intralot για την αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος, την ψηφιακή πλατφόρμα κ.ά. σύμφωνα με την Ημερησία.

ΔΕΗ: Πρόταση κατασκευής δύο νέων ενεργειακών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΑΝ απευθύνει το υπουργείο Ανάπτυξης στη ΔΕΗ, σημειώνει η Καθημερινή.

Τράπεζα Αττικής: Αύξηση κεφαλαίου, αλλά και η εξαγορά τράπεζας συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια της Τράπεζας Αττικής μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 38%, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v