Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ασφαλιστικό σύστημα, το ”πρόβλημα” που αντιμετωπίζουν οι εισηγμένες με την εφαρμογή των ΔΛΠ, η εικόνα της ελληνικής μεταποίησης, καθώς και η πώληση της Ολυμπιακής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ασφαλιστικό σύστημα, το ”πρόβλημα” που αντιμετωπίζουν οι εισηγμένες με την εφαρμογή των ΔΛΠ, η εικόνα της ελληνικής μεταποίησης, καθώς και η πώληση της Ολυμπιακής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Οικονομία: Καθίζηση της ανάπτυξης στο 2,2% για φέτος προβλέπει η Morgan Stanley, ενώ εκτιμά ότι ούτε το 2006 θα καταστεί δυνατή η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, επισημαίνει η Ημερησία.

Ασφαλιστικό Σύστημα: Ο κίνδυνος οριστικής κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, συνέπεια του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υποχρεώνει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά την πάγια θέση της, που την ήθελε να μην προχωρά σε γενικότερο ”άνοιγμα” του Ασφαλιστικού αναφέρει το Κέρδος.

Διάλογο για το Ασφαλιστικό στην ολότητά του προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, με συμμετοχή των κομμάτων και όλων των ενδιαφερομένων, αναφέρει η Καθημερινή.

Επείγοντα χαρακτήρα στο διάλογο για το ασφαλιστικό σύστημα προσδίδει η κυβέρνηση, αλλά οι αποφάσεις για τα μέτρα μετατίθενται για την επόμενη κυβέρνηση, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Αυτή τη φορά η βεντάλια των κυβερνητικών χτυπημάτων άνοιξε επί των κεφαλών όλων των ασφαλισμένων (όχι μόνο των τραπεζοϋπαλλήλων), αλλά και των αγροτών, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Εισηγμένες: Η εφαρμογή των ΔΛΠ δημιουργεί προβλήματα στα λογιστήρια των εισηγμένων, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως αύριο λήγει η προθεσμία και 239 εταιρίες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα μεγέθη τριμήνου.

Ελληνική μεταποίηση: Θετικά αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος τον αναπτυξιακό και φορολογικό νόμο, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα για την ελληνική μεταποίηση που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την ICAP, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Διευκολύνεται η κάλυψη των υποχρεώσεων των τραπεζών προς το ενιαίο επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΜ με την καταβολή αυξημένων εργοδοτικών εισφορών αντί της εφάπαξ καταβολής ή της αποπληρωμής σε δέκα δόσεις, επισημαίνει Το Βήμα.

Εμπορική: H UBS στηρίζει τη μετοχή της Εμπορικής, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως ο ελβετικός οίκος έχει ”ποντάρει” σε άνοδο εκτιμώντας λύση του Ασφαλιστικού.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μειώνεται θεαματικά το έλλειμμα της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρει η Ημερησία.

Δέλτα: Αύξηση 10,6% στα κέρδη ανακοίνωσε η Δέλτα για το πρώτο τρίμηνο του 2005, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ολυμπιακή: Το ελληνοαμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό σχήμα Olympic Investors York Capital έλαβε χθες το προβάδισμα από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στη διαπραγμάτευση για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v