Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Γ. Βαρθολομαίου σχετικά με το θέμα των τραπεζών, στις δηλώσεις του κ. Μ. Έβερτ για τη ρύθμιση του Ασφαλιστικού, στην εικόνα των μετοχών των τραπεζών κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, αλλά και στην κατ’ αρχήν συμφωνία της Intralot με τον ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα” αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Γ. Βαρθολομαίου σχετικά με το θέμα των τραπεζών, στις δηλώσεις του κ. Μ. Έβερτ για τη ρύθμιση του Ασφαλιστικού, στην εικόνα των μετοχών των τραπεζών κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, αλλά και στην κατ’ αρχήν συμφωνία της Intralot με τον ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα” αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Έβερτ: Τορπίλη στο κυβερνητικό σκάφος έριξε χθες ο κ. Μ. Έβερτ, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία για το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Ασφαλιστικό: Βόμβα για το Ασφαλιστικό των τραπεζών αποτέλεσαν οι δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ κ. Γ. Βαρθολομαίου ότι για την κύρια σύνταξη των τραπεζικών που θα ενταχθούν στο ΙΚΑ απαιτούνται 9 δισ. ευρώ, τονίζει η Ημερησία.

Σχετικά η Ελευθεροτυπία συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε χθες πως δεν επιβαρύνεται το ΙΚΑ, ενώ στη Βουλή ο υπουργός δήλωσε ότι το όποιο κόστος θα προκύψει εξαιτίας του νόμου Ρέππα.

Κοινοτικοί Πόροι: Το πιο βασικό για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank όπως καταγράφονται στο τελευταίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, είναι η ομαλή υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ, καθώς η αδυναμία λήψης απόφασης για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2007-2013 θα επηρεάσει ουσιαστικά τις εισροές πόρων στην Ελλάδα για την περίοδο μετά το 2008, επισημαίνει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ξένοι θεσμικοί ”βύθισαν” τις τραπεζικές μετοχές, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η λύση του Ασφαλιστικού, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Απώλειες 38 εκατ. ευρώ καταγράφουν οι τράπεζες από τις απεργίες επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία σε αυτό το πλαίσιο θα επηρεαστούν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Βιομηχανία: Συνολικές πωλήσεις αξίας 36,95 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 11% σε σχέση με το 2003, είχαν οι 500 μεγαλύτερες, βάσει των πωλήσεων, ελληνικές βιομηχανίες του έτους 2004, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ωράριο: Εγκρίνεται σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο επιχειρείται η εισαγωγή σύγχρονων κανόνων λειτουργίας της αγοράς λιανικού εμπορίου, των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, σημειώνει η Καθημερινή.

Βιομηχανία Ζάχαρης: ”Πεθαίνει” η ευρωπαϊκή βιομηχανία ζάχαρης σύμφωνα με Το Βήμα, που σημειώνει πως η ΕΕ προανήγγειλε κατάργηση των καλλιεργειών ζαχαρότευτλων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ η Ναυτεμπορική αναφέρει πού οδηγεί η μείωση της τιμής της ζάχαρης κατά 39%.

Πληροφορική: Επιστροφή στην ανάπτυξη ”βλέπει” το Κέρδος για την αγορά της πληροφορικής, καθώς επικαλούμενο μελέτη της Knowsys αναφέρει πως ο ρυθμός ανάπτυξης εσόδων για τις 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου το 2004 ανήλθε στο 20%, ενώ τα λειτουργικά τους κέρδη διευρύνθηκαν κατά 60%.

Εθνική Τράπεζα: Επαφές για την πώληση της Atlantic Bank πραγματοποιεί η Εθνική Τράπεζα αναφέρει η Ημερησία.

Alpha Bank: Στα 122 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28% αναμένονται τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα συμπληρώνει πως η Τράπεζα θα εμφανίσει μείωση ιδίων κεφαλαίων.

Εμπορική: Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων θα είναι η επόμενη για την Εμπορική Τράπεζα αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες συμπληρώνει πως η διοίκηση της Τράπεζας στςι αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιήσει το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

ΔΕΗ: Αυξήσεις τιμολογίων σχεδιάζει η ΔΕΗ λόγω πετρελαίου, αναφέρει η Ημερησία.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, εξαιρουμένου του προέδρου της κ. Ι. Παλαιοκρασσά, ”αθώωσε” χθες τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης από το αδίκημα της απιστίας που τους αποδίδεται σχετικά με την ανάθεση του έργου κατασκευής της Μονάδας του Λαυρίου στην εταιρία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, σημειώνει Το Βήμα.

Intralot – ΟΠΑΠ: Στην καταρχήν συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ Intralot και ΟΠΑΠ αναφέρεται η Ημερησία.

Αποτελέσματα: Στα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου των Folli Follie, Intralot και Τηλέτυπου αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v