Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το Ευρωκοινοβούλιο, τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Ελλάδα από την ΕΕ την περίοδο 2007-2013, το νέο ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου, τα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές των δαπανών είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το Ευρωκοινοβούλιο, τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Ελλάδα από την ΕΕ την περίοδο 2007-2013, το νέο ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου, τα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές των δαπανών είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ευρωπαϊκά Κονδύλια: ”Φούσκα” φαίνεται ότι αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού για τα 20 δισ. ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει η χώρα μας σε περίπτωση ευρωπαϊκής συμφωνίας στις Βρυξέλλες, επισημαίνει η Ημερησία.

Μείωση των εισοδημάτων και των αγροτικών επιδοτήσεων στην ελληνική περιφέρεια απειλεί να προκαλέσει η αποτυχία της συνόδου κορυφής της ΕΕ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Προϋπολογισμός: Καθοριστικός για την πορεία του προϋπολογισμού είναι για την κυβέρνηση ο μήνας Ιούλιος, καθώς οι εξελίξεις των εσόδων και των δαπανών θα προσδιορίσουν κατά σειρά την έκταση των αποκλίσεων, αλλά και τους στόχους για το 2006.

Αγορά εργασίας: Τη ζούγκλα που επικρατεί ήδη στην αγορά εργασίας έδειξε οδοιπορικό των ”Νέων” για αναζήτηση δουλειάς, ενώ επισημαίνεται πως την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει θέμα ελαστικού ωραρίου στην απασχόληση, αποδεικνύεται πως προϋποθέσεις για την πρόσληψη είναι η εργασία χωρίς ωράριο και ασφάλιση.

Πετρέλαιο: Για νέο ρεκόρ στην τιμή του πετρελαίου κάνει λόγο η Ημερησία.

Εθνική Τράπεζα: Την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων μελετά η Εθνική, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Κυβερνητικές τριβές από την αυτονόμηση της διοίκησης του ΟΤΕ και τις διαπραγματεύσεις με την Telefonica έχουν προκύψει μεταξύ κυβέρνησης και Οργανισμού τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: Την εξαγορά του 69,3% της Egyptian Commercial Bank ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εμπορική: Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο προσβλέπει σε υψηλό τίμημα και οι Γάλλοι σε νομικά καθαρές λύσεις.

Τιτάν: Εξωτερική ανάπτυξη αναμένει η Τιτάν σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα αναφέρεται στα επιτεύγματα δεκαετίας και στις εκτιμήσεις για το μέλλον.

Μυτιληναίος: Στην κινεζική αγορά εστιάζεται το ενδιαφέρον του ομίλου Μυτιληναίου, κυρίως για εξαγωγή αλουμίνας, αναφέρει η Ημερησία.

Ολυμπιακή: Παράταση παίρνει ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή επισημαίνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως αναμένουν απάντηση της κοινοπραξίας Olympic Investors για τους όρους που θέτει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v