Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στη διάθεση του πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ, στην πτώση του ευρώ, αλλά και στο σημερινό δημοψήφισμα της Ολλανδίας για το ευρωσύνταγμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στη διάθεση του πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ, στην πτώση του ευρώ, αλλά και στο σημερινό δημοψήφισμα της Ολλανδίας για το ευρωσύνταγμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ευρωσύνταγμα: Σε νεκρό σημείο ύστερα από το εκκωφαντικό γαλλικό ”όχι” της Κυριακής, το Ευρωσύνταγμα αναμένεται να δεχθεί και δεύτερο σοβαρότατο πλήγμα στο σημερινό δημοψήφισμα της Ολλανδίας καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προεξοφλούν την απόρριψή του με ποσοστό της τάξης του 60% επισημαίνει η Καθημερινή.

Στον δρόμο των Γάλλων βαδίζουν και οι Ολλανδοί αναφέρουν Τα Νέα που παράλληλα σημειώνουν πως σύμφωνα με γκάλοπ και οι Έλληνες λένε όχι στο Ευρωσύνταγμα.

Αλογοσκούφης: Ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην Εξπρές προαναγγέλλει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των ”εργαζομένων πολλών ταχυτήτων” και υποστηρίζει πως στο στόχαστρο των αλλαγών τίθενται τα ειδικά προνόμια υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ.

Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα: Η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει πλήρως το κράτος, επισημαίνει Το Βήμα που συμπληρώνει πως η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες ομόφωνα το θεσμικό πλαίσιο για τις συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, το οποίο αφορά όχι μόνο τα έργα υποδομής, αλλά και την παροχή υπηρεσιών υγείας, παιδείας και αθλητισμού.

Την κινητοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων για την κατασκευή μεγάλων ή μικρών έργων υποδομής προσδοκά να επιφέρει το νομοσχέδιο για τις Συμπράξεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με το Κέρδος.

Δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών σε όλα τα δημόσια έργα προϋπολογισμού έως 200 εκατ. ευρώ αλλά και δραστηριότητες που αφορούν την παροχή υπηρεσιών οι οποίες δεν έχουν κατοχυρωθεί ως αποκλειστικά δημόσιες, θεσμοθετεί ο νόμος πλαίσιο για τις ΣΔΙΤ ο οποίος πήρε χθες έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως οι πρώτες συμπράξεις σε έργα μέχρι 200 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο.

Πληθωρισμός: Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Αδυναμία καταβολής μερίσματος χρήσης 2005 κινδυνεύουν να δηλώσουν σειρά εισηγμένων καθώς οι αναμορφώσεις που διενεργούν λόγων ΔΛΠ οδηγούν στην εμφάνιση ζημιών εις νέον και βάσει των διατάξεων του νόμου 2190 η διανομή μερίσματος καθίσταται απαγορευτική, αναφέρει η Εξπρές.

Ασφαλιστικό: Για πολιτική κόντρα όσον αφορά στο ασφαλιστικό των τραπεζών κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο που παράλληλα τονίζει πως η Credit Agricole απαιτεί ”καθαρή λύση χωρίς νομικά κενά”.

Λύση για το Ασφαλιστικό της Αγροτικής και της Εμπορικής εντός των ημερών προανήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Δάνεια: Με μια ”νέα γενιά δεικτών” που θα βασίζονται στις προβλέψεις της πορείας των ταμιακών ροών μετά από 2-4 χρόνια, θα χορηγούνται τα μακροπρόθεσμα δάνεια σε επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να κάνουν μεγάλες επενδύσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Ευρώ: Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχασε περίπου 3% μέσα σε δυο ημέρες, αλλά οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να ανησυχούν θεωρώντας ότι οι επιπτώσεις στις αγορές συναλλάγματος θα είναι προσωρινές και περιορισμένες, αναφέρει Το Βήμα, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως η αβεβαιότητα πλήττει το ευρώ.

ΚΕΠΕ: ”Ενδεχόμενη μεταβολή των εισοδημάτων σε ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη συνολική κατανάλωση” επισημαίνει σε μελέτη του το ΚΕΠΕ, την οποία και επικαλείται Το Βήμα.

Κλωστοϋφαντουργία: Σειρά προτάσεων για τη διάσωση της κλωστοϋφαντουργίας κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων κλωστοϋφαντουργίας στην ετήσια γενική του συνέλευση, σημειώνει η Καθημερινή.

Εθνική: Νέα εθελουσία έξοδο εξετάζει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που αναφέρει πως το πρόγραμμα θα κοστίσει 39 εκατ. ευρώ και θα αφορά 400-500 εργαζομένους.

ΟΤΕ: Τα ”συν” είναι περισσότερα από τα ”πλην” επεσήμανε χθες η κυβέρνηση για τη συμφωνία του ΟΤΕ αναφέρει το Κέρδος.

Για ”επιχείρηση ΟΤΕ” σε όλες τις εισηγμένες ΔΕΚΟ κάνει λόγο η Ημερησία που επισημαίνει πως εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και με ορατή τη ρήξη με τα συνδικάτα η κυβέρνηση προωθεί λύση ΟΤΕ.

ΟΠΑΠ: Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου προγραμματίζεται η δημόσια εγγραφή για τη διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ, το ποσοστό διάθεσης του οποίου – σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη – θα ανέρχεται στο 17% επισημαίνει το Κέρδος.

Την προίκα του ΟΠΑΠ φροντίζει η κυβέρνηση ώστε, εκτός από την επιτυχία της επικείμενης τέταρτης μετοχοποίησης, να εξασφαλίσει για τον Οργανισμό μελλοντικά κέρδη και υψηλά μερίσματα που θα τον καταστήσουν φιλέτο των αποκρατικοποιήσεων, αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση του Οργανισμού με την Intralot.

Την ένταξη ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Στοίχημα” αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα του ΟΠΑΠ και κατά συνέπεια η τιμή της μετοχής, τονίζει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας πως ο Οργανισμός αποτελεί πρόβλημα ηθικής τάξης για την κυβέρνηση.

Στον τζόγο ποντάρει τώρα η κυβέρνηση σύμφωνα με Τα Νέα που αναφέρουν πως σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση, βάζει τις ελληνικές ομάδες στο Στοίχημα για να κάνει τον ΟΠΑΠ πιο ελκυστικό και να τον πουλήσει ακριβότερα.

Αγωνία για έσοδα τέχνας κατεργάζεται η κυβέρνηση ανατρέποντας όσα έλεγε ως αντιπολίτευση, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Eurobank: Στην εξαγορά της ρουμανικής εταιρίας Capital που πραγματοποίησε η Eurobank αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Εθνική Ασφαλιστική: Για κεφαλαιακή τόνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας κάνει λόγο η Καθημερινή.

Τράπεζα Αττικής: Στο τέλος του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί η πώληση του 38% της Τράπεζας Αττικής, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η πώληση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τιμή υψηλότερη των 5,15 ευρώ ανά μετοχή.

Altec: Ομολογιακό ύψους 90 εκατ. ευρώ εκδίδει η Altec σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η εταιρία έχει την στήριξη 9 τραπεζών για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Goody’s: Διατηρεί το μερίδιό της η Goody’s παρά την πτωτική πορεία της αγοράς ταχείας εστίασης, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως η εταιρία διευρύνει την παρουσία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v