Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Μ. Τρίτης

Στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία και στις συστάσεις του διοικητή της Ν. Γκαργκάνα, στην ομιλία του προέδρου της Εμπορικής Γ. Προβόπουλου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αλλά και στη χθεσινή εικόνα της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Μ. Τρίτης.

Ο Τύπος της Μ. Τρίτης
Στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία και στις συστάσεις του διοικητή της Ν. Γκαργκάνα, στην ομιλία του προέδρου της Εμπορικής Γ. Προβόπουλου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αλλά και στη χθεσινή εικόνα της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Μ. Τρίτης.

Βασικός Μέτοχος: Αντίθετος προς το κοινοτικό δίκαιο είναι ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση των ”25 διευθυντών” τονίζει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ζητείται η κατάργησή του εντός 21 ημερών.

”Παράθυρο” για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του νόμου περί ”βασικού μετόχου” αφήνει η ΕΕ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Γκαργκάνας: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία κάνει λόγο για αυστηρές συστάσεις από τον διοικητή της Τράπεζας Νίκο Γκαργκάνα.

Προτάσεις-σοκ για Εργασιακό, μισθούς και συντάξεις, Ασφαλιστικό και σύστημα υγείας έκανε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας στη γενική συνέλευση των μετόχων, αναφέρει το Κέρδος.

Η Ημερησία επισημαίνει πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανησυχεί και προειδοποιεί για την ελληνική οικονομία.

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και εξωστρεφή προσανατολισμό, προκειμένου να καταστεί η οικονομία ανταγωνιστική, εισηγείται με τη χθεσινή έκθεση η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι ασφαλισμένοι με το σημερινό άνοιγμα του Ασφαλιστικού, αναφέρουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση μέσω της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων.

Σοφοκλέους: Νέα καθίζηση τιμών καταγράφηκε χθες για αρκετές δεκάδες μετοχές της χαμηλής κεφαλαιοποίησης, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση ξεκινά σήμερα με πανηγυρικό τρόπο τον διάλογο για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή του σημαντικότερου συνομιλητή, των εργατικών οργανώσεων, επισημαίνει Το Βήμα.

Δανεισμός: Κίνδυνο υπερδανεισμού για τα νοικοκυριά και ρίσκα για τράπεζες διαπιστώνει στην έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εφόσον συνεχιστεί ο υψηλός ρυθμός αύξησης του δανεισμού, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ακτοπλοΐα: Στο ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα και για την ακτοπλοΐα αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί την απελευθέρωση της αγοράς.

ΣΕΣΜΕ: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ αναλαμβάνουν τα ηνία του ΣΕΣΜΕ, καθώς στη χθεσινή γενική συνέλευση υπέβαλε την παραίτησή του το προεδρείο του Συνδέσμου (κ.κ. Μ. Παντελιάδης, Μ. Αποστόλου, Ν, Βερόπουλος, Ν. Σκλαβενίτη) για λόγους ευθιξίας μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι, αναφέρει η Καθημερινή.

Νέος πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ ανέλαβε ο κ. Απ. Αλεξάκης (ΙΝΚΑ Χανίων) συμπληρώνουν Τα Νέα.

Κινεζικά Είδη: Τη δυνατότητα υιοθέτησης ταχείας διαδικασίας για την ανάσχεση των αθρόων εισαγωγών κινεζικών ειδών ένδυσης θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν πιέσεων που της ασκήθηκαν από σειρά κυβερνήσεων, όμως σε κάθε περίπτωση επιδίωξη της Ευρώπης είναι να διατηρήσει τις όποιες αποφάσεις λάβει εντός του πλαισίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τονίζει η Καθημερινή.

Μέλη της κινεζικής μαφίας ελέγχουν πολλά από τα πάνω από 3.000 καταστήματα των κινεζικών συμφερόντων που ξεφύτρωσαν στην Ελλάδα σε λιγότερο από δυο χρόνια, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΟΤΕ: Πιθανή είναι η συγχώνευση του ΟΤΕ με την Cosmote σημειώνει η Ημερησία, η οποία επικαλούμενη δήλωση του προέδρου του Οργανισμού Π. Βουρλούμη αναφέρει πως ”τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί”.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαμάχη του με τους εναλλακτικούς φορείς παρέχει ο ΟΤΕ προς το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημειώνει η Εξπρές.

Εμπορική: ”Η Εμπορική έχει γυρίσει σελίδα και το 2005 ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς” ήταν το ευχάριστο μήνυμα που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γ. Προβόπουλος.

Αισιόδοξος αναφορικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών, και μάλιστα με τρόπο που θα διασφαλίσει απόλυτα το συμφέρον τόσο των εργαζόμενων και των συνταξιούχων όσο και της ίδιας της τράπεζας, εμφανίστηκε ο κ. Προβόπουλος αναφέρει η Εξπρές.

Την αισιοδοξία του για τη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών αλλά και για τις προοπτικές της Εμπορικής Τράπεζας εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Τράπεζας, σημειώνει η Καθημερινή.

Αισιόδοξος για τα κέρδη της Εμπορικής εμφανίστηκε ο κ. Προβόπουλος σημειώνει Το Βήμα, επισημαίνοντας πως αποδίδει η αναδιάρθρωση της Τράπεζας.

ΕΧΑΕ: Την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της ΕΧΑΕ, που αντιστοιχεί σε 2,05 ευρώ ανά μετοχή και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ ενέκρινε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΧΑΕ σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Αύξηση κερδών 23% σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο το Αλουμίνιον της Ελλάδος, μέλος πλέον του ομίλου Μυτιληναίου, αναφέρει Το Βήμα.

Προοδευτική: Έργο 21,3 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την αποπεράτωση του φράγματος Σμοκόβου, ανέλαβε η Προοδευτική, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v