Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο για την ελληνική οικονομία, στη χθεσινή πτώση της Σοφοκλέους, στις ”συμπράξεις Δημοσίου – ιδιωτών”, αλλά και στις ελληνικές εξαγωγές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο για την ελληνική οικονομία, στη χθεσινή πτώση της Σοφοκλέους, στις ”συμπράξεις Δημοσίου – ιδιωτών”, αλλά και στις ελληνικές εξαγωγές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Βατικανό: Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η χθεσινοβραδινό πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Πάπα, σημειώνει Το Βήμα.

Μπαρόζο: Τα συγχαρητήριά του έδωσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, για τα θαρραλέα βήματα που κάνει στην οικονομία, εκφράζοντας –ταυτόχρονα– την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευθεί, αναφέρει το Κέρδος.

Σαφές μήνυμα και μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, τονίζοντας ότι η Κομισιόν κρίνει ασύμβατο με το Κοινοτικό Δίκαιο τον νόμο για τον ”Βασικό Μέτοχο” αναφέρει η Ημερησία.

Εξαγωγές: Τη μεγαλύτερη πτώση στην ευρωζώνη έχουν σημειώσει κατά τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εξαγωγές, καθώς η χώρα μας προβάλλει ως ο μεγάλος χαμένος των εξελίξεων στην αγορά συναλλάγματος -και όχι μόνο- επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Με πωλητές κυρίως τα εγχώρια χαρτοφυλάκια και συγκρατημένους τους ξένους, η Σοφοκλέους κινούμενη παράλληλα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσε βίαιη πτώση κατά 2,08% αναφέρει Το Βήμα.

Διεθνή χρηματιστήρια: Χρηματιστηριακή καθίζηση προκαλεί στα διεθνή χρηματιστήρια η ξαφνική αναστροφή κλίματος, με επίκεντρο τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΣΜΕΧΑ: Στις προτάσεις του ΣΜΕΧΑ με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια στο Χ.Α. αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Στη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας τεκμηρίωσης καταγγελιών για περιπτώσεις χειραγώγησης μετοχών προχωρά ο ΣΜΕΧΑ, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως ο ΣΜΕΧΑ ζητά την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ. Μωραϊτάκης για τη υπόθεση της Ippirotiki σημειώνει η Ημερησία.

Ακτοπλοΐα: Πιέζουν και για νέες αυξήσεις οι ακτοπλόοι του Αιγαίου, οι οποίοι περικόπτουν δρομολόγια και αποσύρουν πλοία, τονίζει Το Βήμα.

Δημόσια Έργα: Εντός των ερχόμενων ημερών θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς το πλαίσιο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, με στόχο να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τη θέση που βρίσκεται, σημειώνει Το Βήμα.

Ξεκαθαρίζει άμεσα το τοπίο στο θέμα των όρων και προϋποθέσεων συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε έργα υποδομής με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τις πολυσυζητημένες συμπράξεις Δημοσίου – ιδιωτών, επισημαίνει το Κέρδος.

Ενδεχομένως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τις ”συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα”, που θα δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο για επανάληψη του μοντέλου χρηματοδότησης της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, της Αττικής Οδού ή του αεροδρομίου των Σπάτων, αλλά για έργα μικρότερης κλίμακας, σημειώνει η Καθημερινή.

Εγνατία Οδός: Συμβάσεις έργων συνολικής δαπάνης 500 εκατ. ευρώ υπογράφηκαν χθες και θα υπογραφούν και την Παρασκευή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, αναφέρει Το Βήμα.

Τράπεζες: Σε λογιστικές ”αλχημείες” φαίνεται ότι καταφεύγουν ορισμένες εμπορικές τράπεζες –και ειδικότερα οι μικρές- για να μην εφαρμόσουν σε όλη τους την έκταση τις ”επιπτώσεις” από τα ΔΛΠ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα αναφέρεται η Ημερησία, συμπληρώνοντας πως συζητήθηκαν η αγορά από την Πειραιώς των μετοχών της που έχει η ΔΕΚΑ και το Ασφαλιστικό.

Εμπορική: Δυναμικό προβάδισμα στην καταναλωτική πίστη και συγκεκριμένα στην αγορά των πιστωτικών καρτών επιχειρεί η Εμπορική Τράπεζα, έχοντας ήδη θέσει τις βάσεις που θα εξυπηρετήσουν τον στόχο του διπλασιασμού του μεριδίου στο πλαστικό χρήμα την προσεχή τριετία (σήμερα 9% στην καταναλωτική πίστη) αναφέρει το Κέρδος.

Όμιλος Λαναρά: Για ελλείψεις πρώτης ύλης στον όμιλο Λαναρά κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως θα πραγματοποιηθεί τετράωρη στάση εργασίας στα Κλωστήρια Ναούσης.

ΦΑΓΕ: Με την πολύκροτη υπόθεση της ΦΑΓΕ θα ασχοληθεί στην αυριανή του συνεδρίαση ο ΕΦΕΤ σημειώνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v