Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ελλείμματος, αλλά και στις επιπτώσεις που αναμένεται να έχουν στην αγορά, στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς και στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ελλείμματος, αλλά και στις επιπτώσεις που αναμένεται να έχουν στην αγορά, στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς και στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Μέτρα: Η δημοσιονομική απογραφή τερμάτισε την περίοδο της ”δημιουργικής λογιστικής” στη δημοσιονομική διαχείριση, η αυλαία όμως πέφτει με την ανακοίνωση οδυνηρών, αλλά αναγκαίων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος του Δημοσίου αναφέρει η Καθημερινή.

Μείωση ανταγωνιστικότητας σε βιομηχανία και εμπόριο, αποδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λιγότερες θέσεις εργασίας και τελικά πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις από τα νέα μέτρα σύμφωνα με το Κέρδος.

Καθολική είναι η αντίδραση των παραγωγικών τάξεων, εργαζομένων, εμπόρων και βιομηχάνων στην αύξηση των έμμεσων φόρων, η οποία, όπως λένε, αφενός μεν στερεί πολύτιμο εισόδημα από τα νοικοκυριά αφετέρου δε δρα κατά της ανάπτυξης της οικονομίας, διότι ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση, επισημαίνει Το Βήμα.

Πληθωριστικές πιέσεις και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά θα έχουν από 1/4/2005 οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ κατά μια εκατοστιαία μονάδα και των φόρων στα τσιγάρα και αλκοολούχα ποτά, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΣΔΟΕ: Στον ελεγκτικό και φορολογικό μηχανισμό, καθώς και στην επαρκή εποπτεία της αγοράς στηρίζονται οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ανόρθωση των εσόδων και πάταξη της φοροδιαφυγής, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό: Λίγο πριν από την τελική συμφωνία για το Ασφαλιστικό των τραπεζών βρίσκονται τραπεζίτες και ΟΤΟΕ, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις των δύο πλευρών σημειώνει η Καθημερινή.

Σημαντικά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζοϋπαλλήλων σημειώθηκαν χθες, σύμφωνα με Το Βήμα, το οποίο παράλληλα επισημαίνει πως παραμένουν ωστόσο δύο ”αγκάθια” για την τελική συμφωνία τραπεζών και ΟΤΟΕ.

ΣΜΕΧΑ: Πακέτο συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν στο νομοσχέδιο για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες, οι οποίες στοχεύουν στην απολύτως διάφανη λειτουργία του συνόλου του Χ.Α. προς όφελος των επενδυτών, κατέθεσε ο ΣΜΕΧΑ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Δημοσκόπηση: Vodafone, Coca-Cola και Intracom είναι στις πρώτες θέσεις στην έρευνα για τις πιο δημοφιλείς εταιρίες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Tradelink Reputations Management, την οποία επικαλείται η Ημερησία.

ΟΤΕ: Προχωρά η εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει πως κατά τη χθεσινή συνάντηση εργαζόμενοι και διοίκηση έδειξαν ότι τα ”βρίσκουν” μεταξύ τους, με την υπόσχεση ο Π. Βουρλούμης να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΟΛΠ: Επενδύσεις ύψους 166 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει ο ΟΛΠ σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα βελτίωσης της υποδομής στο λιμάνι μέχρι το 2009, επισημαίνοντας παράλληλα πως το συνολικό μέρισμα που θα διανείμει είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Αγροτική: Τι προτείνει η UBS στην Αγροτική Τράπεζα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σημειώνοντας ότι ο ξένος οίκος αναφέρει πως θα αντιμετωπισθούν οι υποαξίες, αλλά και θα εξυγιανθεί πλήρως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v