Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η ελληνική οικονομία, οι νέες ”εξουσίες” της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η απελευθέρωση της αγοράς παραγωγής ρεύματος, τα νέα υψηλά των τιμών του πετρελαίου, αλλά και το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η ελληνική οικονομία, οι νέες ”εξουσίες” της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η απελευθέρωση της αγοράς παραγωγής ρεύματος, τα νέα υψηλά των τιμών του πετρελαίου, αλλά και το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Πέμπτης.

Καραμανλής: Τα θέματα αιχμής, όπως οι δημοσιονομικές προοπτικές 2007-2013, οι εκκρεμότητες για τους πόρους του Γ΄ και Δ΄ ΚΠΣ, η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας αλλά και ο ”Βασικός Μέτοχος” συζητήθηκαν, χθες, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Οικονομία: Στα πρόθυρα της ύφεσης βρίσκεται η ελληνική οικονομία και αυτό έχει αρχίσει να διαπιστώνεται από τον τραπεζικό τομέα αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως μετά τη διαπίστωση για δυσκολία αποπληρωμής των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που έγινε από όλες τις τράπεζες, η Alpha Bank προβλέπει για το 2005 μείωση της ζήτησης και επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε όλους τους κλάδους.

Αναπτυξιακός Νόμος: Η ρευστότητα του επενδυτικού φορέα, σε συνδυασμό με την οικονομική του επιφάνεια αποτελούν τα βασικότερα κριτήρια υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του νέου Αναπτυξιακού, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, αναφέρει το Κέρδος.

Με ασφαλιστικές δικλίδες για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επένδυσης που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο εκδόθηκε χθες η τελευταία υπουργική απόφαση που αφορά τα κριτήρια και τη βαθμολογία για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων επενδυτών στον Αναπτυξιακό, σημειώνει η Εξπρές.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ουσιαστικές παρεμβατικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες αποκτά η Επιτροπή Ανταγωνισμού με νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας σημειώνει Το Βήμα.

Χρηματοδοτικές Μισθώσεις: Οι δραστηριότητες χρηματοδοτικών μισθώσεων θα μπορούν πλέον να παρέχονται από τις ίδιες τις τράπεζες και δεν θα απαιτείται η ύπαρξη θυγατρικών εταιριών με αποκλειστικό σκοπό τη σύναψη συμβάσεων leasing, αναφέρει Το Βήμα.

Τράπεζες: Υπερδιπλάσιες προβλέψεις σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούν οι εγχώριες τράπεζες, σημειώνει η Καθημερινή.

Ελληνοτουρκική τράπεζα ιδρύουν 30 επιχειρηματίες, η οποία θα έχει έδρα την Αθήνα και υποκαταστήματα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Θεσσαλονίκη, αναφέρει η Ημερησία.

Δημόσια Έργα: Το πρόβλημα στην κοινοτική χρηματοδότηση 4.000 έργων και πώς αυτή η υπόθεση θα επιδεινωθεί περαιτέρω με ενδεχόμενες ποινές για τον ”Βασικό Μέτοχο” συζήτησαν στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Ντάουο Μπαρόζο, αναφέρει το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Νέα ιστορικά ρεκόρ κατέγραψαν χθες οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την Καθημερινή, που κάνει λόγο για άλμα του πετρελαίου υψηλότερα των 56 δολαρίων ανά βαρέλι.

Κεφαλαιαγορά: Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας ”για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς” αναφέρει η Καθημερινή.

Αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις υπό προϋποθέσεις προβλέπει σε περιπτώσεις κατάχρησης της αγοράς, εσωτερικής πληροφόρησης ή χειραγώγησης των μετοχών το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Επιταχύνεται η απελευθέρωση της αγοράς παραγωγής ρεύματος επισημαίνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία ρόλο καταλύτη στο άνοιγμα της αγοράς αναλαμβάνει η ΔΕΗ, η οποία φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη γαλλική εταιρία ηλεκτρισμού EDF για την από κοινού υλοποίηση νέων επενδύσεων στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά.

Στη διακοπή ρεύματος θα προχωρεί η ΔΕΗ εάν διαπιστώνει υπερκατανάλωση αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το δεύτερο σενάριο προβλέπει τη χρέωση των πελατών με ιδιαίτερα ακριβό τιμολόγιο.

Intracom: Τη συνεργασία της με τις εταιρίες Raytheon και Alcatel για την ανάληψη έργων στον τομέα συστημάτων δορυφορικών επικοινωνιών για τις ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσε η Intracom αναφέρει Το Βήμα.

Citigroup: Στα 95 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Citigroup σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις κατά 25 εκατ. ευρώ.

Inditex: Την ανάπτυξη του ομίλου Inditex στον χώρο της ένδυσης με την αλυσίδα Zara και άλλων 7 ανεξάρτητων αλυσίδων παρουσίασαν στελέχη του ομίλου αναφέρει το Κέρδος.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως η ελληνική αγορά ευνοεί τον πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος είναι ο πρώτος σε τζίρο στον κλάδο της ένδυσης, συμπληρώνοντας πως στοχεύει στην ανάπτυξη 60 νέων καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v